Απεργία στον ΟΑΣΘ τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

0
990

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ με την προειδοποιητική στάση εργασίας που κάνουν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 10 το πρωί.

«Θέλουν να μας κάνουν όλους αμειβόμενους με 500 ευρώ», έλεγαν την Πέμπτη το μεσημέρι όταν ελήφθη η απόφαση , πολλοί από τους εργαζόμενους, ενώ κάποιοι άλλοι έθεσαν για μία ακόμη φορά το ζήτημα της «στοχοποίησης» των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης βλέποντας στο βάθος την πλήρη τους ιδιωτικοποίηση.

Στα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίησή τους περιλαμβάνεται βέβαια και η άσχημη κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, αν και το τελευταίο διάστημα ομολογουμένως  με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και με τα νέα λεωφορεία που εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης , η κατάσταση στην μία και μοναδική Μαζική Συγκοινωνία της πόλης έχει βελτιωθεί αισθητά.

Οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τη Διοίκηση του Οργανισμού για αδιαφορία προς το επιβατικό κοινό και τους ίδιους και   ζητώντας την παρέμβαση των συναρμοδίων υπουργείων προς αντιμετώπιση των προβλημάτων

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται τα δρομολόγια της γραμμής 32Ν (σ.σ. που με αφετηρία τον Εύοσμο εξυπηρετεί τα νοσοκομεία Γεννηματά, Άγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) και το υπηρεσιακό δρομολόγιο του νοσοκομείου Παπανικολάου, τα οποία θα γίνονται κανονικά, «στο πλαίσιο της κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.