«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ»: ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

0
1144

cilbert-delahayeΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr

 

Πριν σχεδόν εξήντα χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη ιστορία με τη Λιλίκα. Σήμερα τρεις από τις ιστορίες επανακυκλοφορούν με το τίτλο «Ιστορίες με τη Λιλίκα», εκδ.Παπαδόπουλος, θέλοντας να προκαλέσουν νοσταλγία και να ξυπνήσουν μνήμες στους παλαιότερους, πολλούς αναγνώστες της, αλλά και να αγαπηθούν από νεώτερους.

Η Λιλίκα (Martine) μια  ηρωίδα που άφησε εποχή, γράφτηκε από το Βέλγο Cilbert Delahaye που απεβίωσε το 1997 και όμως μέχρι και σήμερα οι ιστορίες τους είναι επίκαιρες και δελεαστικές.

Καλογραμμένες, με άψογη δομή και γρήγορη, λιτή πλοκή καταφέρνει να θίξει σε κάθε ιστορία δυο ή τρία θέματα δίχως διδακτισμό και νουθεσίες.

Σε αυτήν την έκδοση συναντάμε τη Λιλίκα  μαζί με τον  σκύλο  της, τον Παταπούφ, στη θάλασσα, στο αγρόκτημα, στη σκηνή ενός θεάτρου και απολαμβάνουμε τις περιπέτειές τους.

Οι εικόνες από τoν Marcel Marlier φωτογραφικές, εντυπωσιακές, εκφραστικές, με λεπτομέρειες αναδεικνύουν το κείμενο, ενώ συγχρόνως επιδέχονται και τη δική τους ανάγνωση.

Προτείνεται σε όλες τις ηλικίες, για όλες τις στιγμές, σε κάθε χώρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.