ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

0
1111

“Express Προσδεθείτε απογειωνόμαστε!” έχει τίτλο η εισήγηση της ομάδας AML Space Group , Η ομάδας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών έχει ολοκληρώσει τη μελέτη ενός διαστημοπλάνου για υποτροχιακές πτήσεις στο διάστημα και συμμετείχε πρόσφατα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Student Aerospace Challenge που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήμα (ESA).
Αυτή είναι μία από τις εισηγήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια του Θερινού Σχολείου «Αστροφυσικής και Διαστήματος» που συνδιοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον ΔΟΠΑΠ Δήμου Ραφήνας Πικερμίου από τις 4 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των καινοτόμων παρουσιάσεων που θα γίνουν είναι και η «μελέτη βιωσιμότητας βακτηριακής καλλιέργειας σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας» που θα παρουσιάσει η ομάδας Biospace του Pierce College.
To Θερινό Σχολείο θα καλωσορίσει ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς , ενώ θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις-εργαστήρια με θέματα αστροφυσικής, κοσμολογίας, φυσικής, αστρονομίας .
Τις εργασίες θα χαιρετίσει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ευστράτιος Θεοδοσίου Αστροφυσικός ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ. Την Πέμπτη 5/9 η μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα θα παρουσιάσουν την εργασία τους που απέσπασε το 1ο βραβείο με θέμα «Μετατροπές Ενέργειες».

Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πικερμίου, στο Φράγμα του Μαραθώνα , ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της περιοχής.
*Οι δράσεις πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.