Αξιοποιείται η βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης

0
437
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Τα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της συνάντησης Ζέρβα – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ζέρβας προσήλθε στη συνάντηση με έναν χάρτη της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενο από ένα υπόμνημα 24 σημείων, στον οποίο αποτυπώνονται μεγάλα έργα υποδομής, αναπλάσεις δημοσίου χώρου και σημεία ενδιαφέροντος, που όλα μαζί συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στην εξέλιξη των μεγάλων πρότζεκτ που τρέχουν στην πόλη, όπως είναι ενδεικτικά η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, η ανάπλαση της ΔΕΘ και η Νέα Τούμπα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και για πρόσθετες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων η επέκταση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή ντεκ αλλά και ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους.

Στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, εξάλλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης άνοιξε τον φάκελο “αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης”, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα παρέμβασης σε συγκεκριμένα βιομηχανικά κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης, που έχουν στόχο την αστική αναζωογόνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.