Αυξημένες πέρυσι οι εισαγωγές σε ΜΕΘ λόγω γρίπης

0
2573

Αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών σοβαρών περιστατικών γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας , αλλά και στον αριθμό των ασθενών που τελικά κατέληξαν, παρουσιάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ . Η παρουσίαση αφορούσε στη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας την περίοδο 2018-2019 και έγινε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας,
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ,η πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο παρότι ανήκαν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός. Ως εκ τούτου τονίστηκε η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, που αποτελεί το καλύτερο διαθέσιμο μέσο προστασίας από τη γρίπη και συζητήθηκε σχεδιασμός δράσεων με σκοπό τη βελτίωση των ποσοστών εμβολιασμού με έμφαση στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, «με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, φέτος στον ελληνικό πληθυσμό η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου στην πρόληψη της νοσηλείας με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκτιμήθηκε ότι ήταν 42% (για όλους τους τύπους γρίπης και όλες τις ηλικίες). Αυτό αποδεικνύει ότι το εμβόλιο μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας λόγω γρίπης σχεδόν κατά το ήμισυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.