ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΜΠΑΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟ

0
1231

baltas

Ο απόηχος της παύσης Λούκου από το Φεστιβάλ Αθηνών με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά διαρκεί ακόμη. Τελευταία εξέλιξη η επιστολή την οποία δημοσιοποιούν οι καλλιτέχνες που επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον υπουργό μεταφέροντας πρόταση – λύση για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Εξερχόμενοι από τη συνάντηση, όπως καταγγέλλουν, έμαθαν πως κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ετοιμαζόταν προς έκδοση το δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε τη διαθεσιμότητα του Γιώργου Λούκου. Η Όλια Λαζαρίδου γνωστοποίησε την κοινή επιστολή προς τον υπουργό με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο facebook.

Περιγράφουν τι συνέβη στο υπουργικό γραφείο, σημειώνουν πως έχει τραυματιστεί βαριά η εμπιστοσύνη τους, πως ζούμε σε κατασκότεινους καιρούς και αναρωτιούνται μήπως «απλώς “εχρησιμοποιήθημεν”».

Aκολουθεί το κείμενο που ανήρτησε η Ολια Λαζαρίδου που ανήκει στην ομάδα των καλλιτεχνών

Απάντηση στον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά έστειλαν οι καλλιτέχνες που τον επισκέφτηκαν την Τετάρτη, την ώρα που… έξω από το γραφείο του ανακοινωνόταν η -υποτίθεται- «προσωρινή» απόλυση Λούκου από το Ελληνικό Φεστιβάλ. Στην επιστολήχρησιμοποιούνταιν πολύ σκληρές εκφράσεις και γίνεται λόγος «κατασκότεινους καιρούς»… Έχει σημασία ότι την επιστολή υπογράφουν κορυφαία ονόματα μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, η οποία και ανάρτησε, σύμφωνα με tanea.gr, την επιστολή.
«Επειδή φαίνεται ότι μάλλον ζούμε κατασκότεινους καιρούς, έχει τεράστια σημασία για εμάς να γνωρίζουμε εάν η συνάντηση μας σήμερα ήταν ειλικρινής, απροκάλυπτη και αθώα, με πραγματική την αναζήτησή συνθετικής λύσης ή ότι απλώς “εχρησιμοποιήθημεν”. 
Επειδή η εμπιστοσύνη μας είχε ήδη τραυματιστεί βαθιά – όπως με ευκρίνεια σας εξηγήθηκαν οι λόγοι κατά την πρώτη μας συνάντηση, έστω και χωρίς προσωπική σας ευθύνη- αντιλαμβάνεστε, έχει κρίσιμη σημασία για όλους μας η στοιχειώδης διευκρίνιση του τι συνέβη σήμερα το πρωί ανάμεσα μας.
 Φύγαμε με την εντύπωση της κοινής διάθεσης να δουλέψουμε στη διάρθρωση μιας ιδέας
συνέχισης και διάσωσης του θεσμού στην φετινή του έκδοση ενώ, ήδη, με δυσεξήγητη βιασύνη, ανακοινώνεται η παύση του κ Λούκου. Κάτι δεν καταλαβαίνουμε;
 Μας τιμάτε καθόλου εμάς κύριε υπουργέ; Θα μας τιμήσετε με μιαν απάντηση;» είναι το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες απότο ΥΠΠΟ, το όνομα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.