ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
2321
Διαπιστώθηκε ότι οι φορείς και οργανισμοί της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, συντονίζουν τον βηματισμό τους και παρά τα επιμέρους προβλήματα προχωρούν συστηματικά ο καθένας στο έργο που επιτελεί αλλά και σε μεταξύ τους συνεργασίες.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εποπτευόμενους φορείς και οργανισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη, είχε ο Υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς στο πλαίσιο της επίσκεψής του με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΠΟ, στις συναντήσεις συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα, πρωτοβουλίες και προοπτικές για τις μεταξύ τους συνέργειες ως απολογισμός δράσεων με το τέλος της θερινής περιόδου και ενόψει της έναρξης της νέας.
Συγκεκριμένα:
mfth

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπαλτάς επισκέφθηκε το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Μ.Φ.Θ. κ. Μανώλης Μαραγκούλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αλεξάκης και ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο οποίος τον ξενάγησε στην έκθεση «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές – Άγνωστες Οδύσσειες» που αποτυπώνει την προσφυγική κρίση. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο σχεδιασμός νέων φιλόδοξων δράσεων του μουσείου που έχουν ως στόχο την εξωστρέφειά του και τις συνέργειες με άλλους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού.
olympion

Κατόπιν, ο κ. Μπαλτάς επισκέφθηκε το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα στεγάζεται και η μεγαλύτερη κινηματογραφική βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κ. Ελίζ Ζαλαντό, ο Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και την έδρα του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε εκτενώς από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΘΒΕ κ. Άρη Στυλιανού για την λειτουργία του ΚΘΒΕ.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Ανδρέα Τάκη και την πρόεδρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, με θέμα την ομαλή πορεία προς την συνένωση των δύο μουσείων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και τα μέλη των Δ.Σ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Ελζα Γυιόκα και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ. Γιώργος Διβάρης.
Ο Υπουργός συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Κανονίδη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Τσιαπαλή, τις Διευθύντριες της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Χριστοφορίδου, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού κ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα σχετικά με πολιτιστικές ανταλλαγές εκθεμάτων και κειμηλίων, όπως επίσης και ζητήματα εργασιακά, προσλήψεων προσωπικού και κτηριακά.
Σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης κ. Ζήση Σκαμπάλη, ο Υπουργός Πολιτισμού συζήτησε, μεταξύ άλλων, και την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το μουσείο για περιοδικές επισκέψεις σε αυτό, προσφύγων από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας που λειτουργεί στα Διαβατά.
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Μεγάρου κ. Νικήτα Μυλόπουλο, την Αντιπρόεδρο κ. Αναστασία Λαδά, τη Γενική Γραμματέα κ. Ιωάννα Ναούμ, τη Διεθύντρια κ. Μηλίτσα Χασάπη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, τον πρόεδρο του ΕΤΟΣ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ. Ούβε Μάτσκε, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΘ κ. Γιώργο Βράνο, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Τότσιου και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΩΘ κ. Χαράλαμπο Λεφάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασιών των φορέων στις ανταλλαγές κινητού υλικού, κοινές ενέργειες και συνέργειες, καθώς και οι ευκαιρίες για την εξασφάλιση χορηγιών.
Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι οι φορείς και οργανισμοί της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, συντονίζουν τον βηματισμό τους και παρά τα επιμέρους προβλήματα προχωρούν συστηματικά ο καθένας στο έργο που επιτελεί αλλά και σε μεταξύ τους συνεργασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.