ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΥΠΠΟ ΜΠΑΛΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;

0
21634

elliniko-festival

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος. Τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα Αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του New York University κ. Ελένη Θεοδωράτου.

Αυτά λέει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, αφήνοντας υποψίες ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την ξαφνική αλλαγή. Και, πράγματι, όπως αποκαλύπτουν σήμερα tanea.gr, υπάρχει παρασκήνιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με Τα Νέα, “Οι γνώστες ανέμεναν μία κίνηση από την πλευρά του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ύστερα από την κινητικότητα των τελευταίων ημερών που ήθελε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργο Αντωνακόπουλο να εισηγείται τον Παναγιώτη Δούρο για τη θέση του γενικού διευθυντή του οργανισμού.
Και η κίνηση αυτή ήρθε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου, «απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος» και τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του New York University Ελένη (Λιάνα) Θεοδωράτου. Η τελευταία συνδέεται με τον υπουργό με παλιά φιλία, αλλά μέχρι πρότινος διατηρούσε σχέσεις με τον Π. Δούρο και την αδελφή του, περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.
Είχε προηγηθεί την Παρασκευή δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» με τίτλο «Από τον Λούκο στον Δούρο;», όπου γινόταν αναφορά στην αναμενόμενη εισήγηση Αντωνακόπουλου να τοποθετηθεί γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ  – χωρίς προκήρυξη της θέσης – ο Π. Δούρος, με τον οποίο συνδέονται φιλικά.
Η κίνηση του υπουργού συνδέεται με πληροφορίες για «διορθωτικές ενέργειες» από την πλευρά του σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λούκου και αποστάσεις που επιθυμεί πλέον να κρατήσει από παλιότερες μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην παύση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή τον Δεκέμβριο του 2015”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.