“ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ”: ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

0
1142

bullying-samolada

Μεγάλη ανταπόκριση σημείωσε στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του διαδικτυακού προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και της ανανεωμένης ηλεκτρονικής του πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

Περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  ο οποίος εξέφρασε την αναγκαιότητα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com , συνεχάρη για την πρωτοβουλία που αναπτύσσει το ΚΜΟΠ και υπογράμμισε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η διαμόρφωση ανθρώπων με ιδανικά και αξίες που θα σέβονται τον συνάνθρωπο, ενώ όπως είπε, τη γνώση και τα βιβλία μπορούν να τα αναζητήσουν σε όλη την πορεία της ζωής τους.

«Η σχολική βία κατάντησε μάστιγα. Το 30% των μαθητών είναι είτε θύτες είτε θύματα. Όλοι ευθυνόμαστε, γιατί δεν υπάρχουν δομές πρόληψης και αντιμετώπισης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Σχολικός Σύμβουλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειακό Διευθυντή, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ο ίδιος τόνισε αναφερόμενος στο πρόγραμμα Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα livewithoutbullying.com «θα συμμετέχουμε και θα αγκαλιάσουμε αυτή τη δράση. Στόχος όλων μας είναι να δώσουμε βαρύτητα στις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης. Όλες οι δομές της Περιφέρειας είναι στη διάθεση του ΚΜΟΠ. Μην σταματήσετε».

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τόσο οι πρακτικές που εφαρμόζει το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού, τις οποίες παρουσίασε ο Διευθυντής, κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, όσο και η ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου και κατέλαβαν την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό με θέμα «Λέμε Όχι στο Σχολικό Εκφοβισμό».

Την εκδήλωση στήριξε με την ευγενική χορηγία της η εταιρία εστίασης εκδηλώσεων “ROSE GARDEN”.

Ενημερωτικές Επισκέψεις

Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου του ΚΜΟΠ, κ. Αντωνίας Τορρένς, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μια σειρά ενημερωτικών επισκέψεων σε σχολεία της πόλης, σηματοδοτώντας την έναρξη των δράσεων του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό».

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, η εκπαιδευτική ψυχολόγος και εμπνεύστρια του προγράμματος, Δρ. Αντωνία Τορρένς, και η συντονίστρια του προγράμματος,  κ. Βίκυ Αντωνοπούλου επισκέφθηκαν το Γενικό Λύκειο Πεύκων. Τουλάχιστον 30 μαθητές της Β’ Λυκείου και 10 εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και την ηλεκτρονική πλατφόρμα. (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό)

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, όπου μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, καθώς και οι δάσκαλοι των τμημάτων ενημερώθηκαν αντίστοιχα. (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό)

Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάστηκαν  σε εκδήλωση με θέμα την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για τα μέλη ΠΟΔΠ. (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό)

Την ίδια ημέρα η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού επισκέφθηκε το Κολλέγιο Ανατόλια, όπου ενημέρωσε τους ψυχολόγους και τους Διευθυντές όλων των βαθμίδων τόσο για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ηλεκτρονική πλατφόρμα livewithoutbullying.com, όσο και για τα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει το ΚΜΟΠ. (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό)

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 – 534322.

Προηγούμενο άρθρο“ΤΟ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ” ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Επόμενο άρθροΚΕΡΔΙΣΤΕ 1 ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ “FEEL CHRISTMAS. THINK PEOPLE. LOVE BOOKS”!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.