“ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”: Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

0
1976

chris patakisΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr

Πες ένα βιβλίο: Το Αστρικό χωριό, Κατερίνα Κρις, εκδόσεις Πατάκη.

Γιατί! Γιατί το φανταστικό περισσεύει στο κείμενο και στην εικόνα. Αισιόδοξο και χιουμοριστικό. Γιατί πρωταγωνιστής είσαι εσύ, εγώ, όλοι οι μικροί μεγάλοι αναγνώστες. Γιατί είναι κάτι διαφορετικό και δελεαστικό ως προς το στήσιμο και ως προς την πλοκή. Καρτουνίστικο που αλλάζει τη διάθεση, αλλά και παίρνει θέση απέναντι στα πρέπει και δεν πρέπει. Μια υπέροχη ιστορία.

Θέμα: Σε ένα φανταστικό Αστρικό χωριό όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να τα σκεφτείς, όπως να ξαπλάρεις πάνω σε ένα σκαρφαλόδεντρο, να κάνεις το χόμπι σου, να πετάς, να σβήσεις ένα λάθος σου και να ξεκινάς από την αρχή, να αγαπάς και να αγαπιέσαι και πολλά, πολλά άλλα.

Οπισθόφυλλο: Στην αρχή ήταν η φαντασία. Και μέσα σ’ αυτή το σύμπαν. Και μέσα σ’ αυτό η Γη και η Σελήνη κι όλα τα γνωστά αυτού Του κόσμου.
Τα ξέρω.
Ναι, αλλά δεν ξέρεις ότι κάπου εδώ μέσα, δε θα το πιστέψεις, υπάρχει αυτό. Και μέσα σ’ αυτό λάμπει σαν γέλιο το πιο όμορφο χωριό. Το Αστρικό Χωριό. Είναι τόσο όμορφο, που κάνει το σύμπαν μας το πιο όμορφο σύμπαν σ’ ολόκληρη την πλάση.
Πόσο χαίρομαι!
Μα γι’ αυτό υπάρχει το Αστρικό Χωριό. Μόνο γι’ αυτό: Για να χαίρεσαι!

Ποιος το έγραψε: Η Κατερίνα Κρις που έχει κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία. Στο Αστρικό Χωριό καταφέρνει να βάλει όλη την φαντασία της και παραδίδει ένα ξεχωριστό είδος βιβλίου με επιτυχία που ο μικρός, αλλά και μεγάλος αναγνώστης θα σταθεί και θα απορροφηθεί από το καλό, το ονειρικό, το αισιόδοξο.

Εικόνες: Οι ζωντανές εικόνες είναι από την ίδια τη συγγραφέα και πραγματικά βάζουν τον αναγνώστη στον όμορφο φανταστικό κόσμο τους. Οι εικόνες και το κείμενο μαζί θα μπορούσαν να γίνουν μια όμορφη τηλεοπτική καρτουνίστικη σειρά.

Ωραία παράγραφος:  … Και τι κάνεις στο Αστρικό Χωριό;

Ω, μα υπέροχα μικρά πραγματάκια.

Κι ένα ακόμα πιο μεγάλο: ΤΙΠΟΤΑ.

Τίποτα;

Ναι,ναι, ΤΙΠΟΤΑ.

Οι μεγάλοι νομίζουν πως αν δεν κάνουν τίποτα δεν περνάει η ώρα με τίποτα…

Απευθύνεται: Σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Το προτείνεις; Το προτείνω στο σπίτι, στο σχολείο, στη βιβλιοθήκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.