«Χριστούγεννα στη Μακεδονία»: εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

0
1688

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών διοργανώνει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να ανακαλύψουν την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας, αξιοποιώντας και δημιουργώντας μέσα από τα ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου του Μουσείου από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) κατά τις ώρες 10.00-14.00.

Τα παιδιά θα κάνουν κατασκευές εμπνευσμένες από εικαστικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, θα συμμετάσχουν σε δρώμενα που θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα της Μακεδονίας και θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες του εργαστηρίου μας από την Ιστορικό κ. Κατερίνα Πετρίδου, με περιεχόμενο σχετικό με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μακεδονικό Μέτωπο και τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων που βίωσαν την καταστροφή του πολέμου. Την ευθύνη των εικαστικών εργαστηρίων έχει η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, κ. Σταυρούλα Μαυρογένη.

«Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκπαιδευτικό του ρόλο και την καλλιέργεια της επαφής των παιδιών με τις τέχνες. Το εικαστικό εργαστήρι είναι μια ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να περάσουν όμορφα και δημιουργικά μέσα σε έναν χώρο με πλούσια πολιτιστική παράδοση και να έρθουν σε επαφή με τα ήθη και έθιμα της Μακεδονίας  του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα», δήλωσε η Διευθύντρια κ. Φανή Τσατσάια.

*Δηλώσεις συμμετοχής:

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξ. Κορομηλά 23, τηλ. 2310 229-778,

email: [email protected]

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Χορηγοί: «Φάρμα Κουκάκη Α.Ε.», «Μακεδονικές αγγελίες»

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Προηγούμενο άρθροΈτσι γινόμαστε ηλίθιοι
Επόμενο άρθροΕπτά λόγοι για να δείτε την “Τελευταία Συνάντηση” και ένας για να την αποφύγετε
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.