ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΜΑΣ

0
1097

cinema1

Γράφει η Ελένη Καρλιγκιώτη / [email protected]

3, 2, 1… πάμε! Σαν παιδιά μάθαμε να μετράμε…  τις ημέρες για τις διακοπές, τα μπάνια στη θάλασσα και τα παγωτά, τα αστέρια στον ουρανό. Σαν ενήλικες μάθαμε να μετράμε… τα χρήματα μας, την ηλικία μας, το βάρος μας, τα χρόνια που περνούν σαν νεράκι.

Μετράει ώρες και ώρες πάνω από ένα βιβλίο για να επιτύχει ένας μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, μέτρησαν χιλιόμετρα και χιλιόμετρα στο δρόμο αλλά και ώρες αναμονής σε αεροδρόμια όλοι εκείνοι που εργάζονται και ταξιδεύουν, μέτρησαν ώρες και ώρες οι μαμάδες πάνω από μία κατσαρόλα για να φροντίσουν την οικογένεια, μέτρησαν ώρες και ώρες τόσοι άνθρωποι που δουλεύουν «αθόρυβα» για να κυλήσει η καθημερινότητά μας.

Και τι καταλάβαμε μετρώντας διαρκώς; Εγκλωβιστήκαμε στην ίδια την επινόησή μας στο χρόνο. Γι’ αυτό και τώρα μετράμε από την αρχή για την νέα χρονιά. Λίγες μόλις μέρες στο 2016 και αρχίσαμε ήδη να μετράμε τον πρώτο μήνα. Ε και; Τι σημασία έχει πια αν είμαστε στο 2015 ή στο 2016; Αυτή τη χρονιά ας μετρήσουμε χαμόγελα, δόσεις χιούμορ και αισιοδοξίας·ό,τι ξεχάσαμε να κάνουμε την προηγούμενη χρονιά.

Αν η ταινία του 2015 ολοκληρώθηκε, δεν έχουμε παρά να πρωταγωνιστήσουμε στην καινούρια ταινία που ξεκίνησε. Απλά ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες του σκηνοθέτη.

3-2-1… κλακέτα και πάμε! 2016…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.