“ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ 1,5% ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ”

0
1128

Cinema-31Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού κάλεσαν ήδη τις υπόχρεες εταιρείες να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά για τα έτη 2011 έως και 2015, την απόδοση από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του 1,5% των ακαθαρίστων εσόδων τους ή των ετησίων ακαθαρίστων διαφημιστικών εσόδων τους στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών ( άρθρο 8 του Ν. 3905/2010 ), σύμφωνα με δημοσίευμα της efsyn.gr. Αν δεν ανταποκριθούν ή δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι τήρησαν την υποχρέωσή τους, θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα. Το ΥΠΠΟ έχει σκοπό στο εξής να παρακολουθεί την τήρηση του νόμου.

«Πολύ θετική» χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (η γενική διευθύντριά του Ηλέκτρα Βενάκη και το Δ.Σ.), το οποίο με ανακοίνωσή του ζητά και «την επαναφορά του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων», βασικού πόρου του κινηματογράφου μας, που καταργήθηκε με το νέο μνημόνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.