«Default Landscapes» στη γκαλερί ΤinT

0
499

atalandi_142Η γκαλερί ΤinT παρουσιάζει από τις 19 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Οκτωβρίου 2013 την καινούργια δουλειά του Γιώργη Γερόλυμπου.

«Εδώ και τρία χρόνια, ο θυμός εναλλάσσεται με τη θλίψη, η ντροπή με τον φόβο, η καταστροφή με το κενό. Τρία χρόνια τώρα, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νούμερα και ποσοστά, ακρωνύμια σε ξένες γλώσσες, ασφάλειες και επισφάλειες, βιώσιμες ή μη συνθήκες, συμφωνίες, συμβάσεις κτλ.

O καθένας από μας ακολουθεί, βουβός, την μοναχική πορεία του μπροστά στον δέκτη.

Κι όμως, κάθε μέρα, για μια στιγμή, έστω για μια στιγμή, κάτι διαπερνά τη σκληρή επιφάνεια της πτώσης και μπαίνει πιο μέσα, θερμαίνοντας για λίγο την ημέρα. Κάτι διαφορετικό για τον καθένα: η έγνοια του φίλου, ο καλός λόγος στη δουλειά, η συντροφικότητα κι η τρυφερότητα της επαφής. Οικειότητα από τον ιδιωτικό κόσμο, κουράγιο από τη συλλογικότητα.

Πολύ πριν μάθουμε ότι Default σημαίνει χρεωκοπία, γνωρίζαμε τον όρο ως “επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις” της συσκευής που είχαμε μπροστά μας. Όταν κάτι έπαυε να λειτουργεί, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να επιστρέψεις στην αρχή. Στην ουσία.

Τα τοπία αυτά είναι τοπία μιας χώρας υπό τη συνεχή αγωνία πτώχευσης, οικονομικής αλλά και ηθικής. Ταυτόχρονα, είναι τοπία επιστροφής στα ουσιώδη. Είναι η μέρα και η νύχτα μου, η πραγματικότητα που ζω και το όνειρο που ελπίζω.

Είναι ο τόπος που έφερα κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση και ο τόπος που πρέπει κι εγώ να ξαναφτιάξω.

Είναι ο τόπος μου. Θα μείνω.»

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ

Αθήνα, 2012

Ο Γιώργης Γερόλυμπος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ. Σπούδασε Φωτογραφία στο Τμήμα Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Institut d’Arts Visuels στην Ορλεάνη της Γαλλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φωτογραφία στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Master of Arts στην Εικόνα και Επικοινωνία) και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Τέχνη και το Design στο University of Derby της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά βιβλία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Τα τελευταία χρόνια είναι εντεταλμένος διδάσκων φωτογραφίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

Γκαλερί TinT

Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη

τηλ. +30 2310 235689 – τηλ./fax +30 2310 220191 – [email protected]www.tintgallery.gr

Προηγούμενο άρθρο«LaTraviata»: το αριστούργημα του Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο«Ένα βήμα μπροστά»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.