Διαχείριση υδατικών πόρων και κλιματική αλλαγή

0
335

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του έργου “WATER RESOURCES EFFICIENCY AND CONSERVATIVE USE IN DRINKING WATER SUPPLY SYSTEMS” – WATER RESCUE
Water Rescue
Τα καινοτόμα συστήματα και οι δράσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα στο πόσιμο νερό, ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργάνωσε η ΔΕΥΑ Θέρμης .
Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου (Interreg Greece –Bulgaria Water Rescue) με πλήρη τίτλο « WATER RESOURCES EFFICIENCY AND CONSERVATIVE USE IN DRINKING WATER SUPPLY SYSTEMS».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θέρμης συμμετέχει από τον Νοέμβριο του έτους 2017 στην υλοποίηση του έργου με ακρωνύμιο «WATER RESCUE» και πλήρη τίτλο « » (Αποδοτικότητα Υδατικών Πόρων και Συντηρητική Ζήτηση σε συστήματα παροχής πόσιμου νερού)
Οι δικαιούχοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020” είναι:
– ΔΕΥΑ Κομοτηνής, επικεφαλής εταίρος
– Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ε.Λ.Κ.Ε. – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
– Δήμος Kardzhali
– Δήμος Gotse Delchev
– ΔΕΥΑ Θερμαϊκού
Σκοπός του έργου είναι η βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδατικών πόρων και η επίτευξη συντηρητικής χρήσης νερού, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του νερού σε όλο τον κύκλο παροχής νερού, την αύξηση της αποδοτικής χρήση νερού και τη μείωση της τρωτότητας των συστημάτων διαχείρισης υδατικών πόρων στην κλιματική αλλαγή.
Σκοπός της ειδικής αυτής συνάντησης είναι η παρουσίαση των εμπειριών των δικαιούχων, η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου και η εξαγωγή συμπερασμάτων με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στο συνέδριο συμμετείχαν με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Δαμιανός Ζελιλίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Διαχείρισης Υπηρεσιών Ύδατος της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ Δρ. Λουκάς Γεωργαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. Παγίων κ. Αθανάσιος Τζακόπουλος, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Όλγα Κοτσελίδου και η Αντιδήμαρχος Υποδομών και Οικολογίας του Δήμου Kardzhali Eng. Katya Mitovska. Με εισηγήσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι των δικαιούχων του έργου, εκτός της ΔΕΥΑ Θέρμης, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, του Δήμου Kardzhali και του Δήμου Gotse Delchev.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.