Digitalsolidarity* από τον Σύνδεσμο Εταιριών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ)

0
765

Μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες λύνουν προβλήματα που ανακύπτουν ειδικά αυτό το διάστημα και είναι χρήσιμες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, αναπτύσσονται από τα μέλη του Συνδέσμου Εταιριών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
«Πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης, εύχρηστα εργαλεία για online έκδοση πιστοποιητικών, προγράμματα εξ αποστάσεως προληπτικής ιατρικής , έξυπνα δίκτυα επικοινωνίας», είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές που τίθενται σε εφαρμογή για να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, λέει ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Παντελής Αγγελίδης.
“Προσπαθούμε να συμβάλλουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR του κ. Πιερρακάκη, Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης” σημειώνει.
Ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας αριθμεί ήδη περισσότερα από 70 μέλη, εταιρείες καινοτόμωνεφαρμογών που παράγουν τεχνολογία η οποία εξάγεται σε 40 χώρες του κόσμου.
«Μπορεί αυτή η ‘κουλτούρα’ των εξ αποστάσεως εργασιών να συμβαίνει τώρα με έναν βίαιο τρόπο λόγω των έκτακτων συνθηκών που ζούμε, όμως η πρόβλεψή μου είναι πως αυτή η κρίση θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας. Η τήλε εργασία, σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων , όπως για παράδειγμα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, στην ιατρική , ήρθε για να μείνει» εξηγεί ο κ Αγγελίδης.
Έχουμε αρνητική ανεργία
Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται αυτό , ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας παρουσιάζει μηδενική ανεργία. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, «δυσκολευόμαστε να βρούμε το κατάλληλο προσωπικό και το τελευταίο εξάμηνο έχουμε σημαντικές ενδείξεις ανάκαμψης του κλάδου».
Ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί σήμερα έναν δυναμικό κλάδο καινοτόμων επιχειρήσεων που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών περί τα 500 εκ.€ και διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες.
Ο κλάδος είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π. Έχει ισχυρή τεχνολογική βάση και βασίζεται στην Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, καθώς συνδυάζει αναδυόμενες και ποικίλες τεχνολογίες. Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ έχουν τη δυνατότητα να εισφέρουν στο νέο κύμα καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και να συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, έχοντας παράλληλα και κοινωνικό αντίκτυπο.
Για την κατάρτιση των εργαζομένων, αλλά και των μακροχρόνια ανέργων πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης (digitalskills).
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει ο ΣΕΚΕΕ συνεργάζεται με πολλούς φορείς Έρευνας και Τεχνολογίας με πιο πρόσφατη αυτή με τον HOPE-A , τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών, με τον οποίο έχει συνάψει «μνημόνιο συνεργασίας» για την από κοινού συμμετοχή τους σε Συνέδρια , Ημερίδες και Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληροφορίες www.sekee.gr, https://www.facebook.com/SEKEE.gr/, https://twitter.com/SEKEE_GR
• Ψηφιακή Αλληλεγγύη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.