Διήμερο Διεθνών Βραβεύσεων

0
283
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Σίσσυ Σιγιουλτζη Ρουκά

Το διήμερο Διεθνών Βραβεύσεων και Έκθεσης Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, 11:00-14:00 και 17:00-21:00, έκαστην ημέρα, στο μέγαρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38, αίθουσα τέχνης.

Η Έκθεση Βιβλίων των Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρχύτας», δίνει την ευκαιρία, ιδίως σε Κύπριους και Απόδημους να παρουσιάσουν έργα τους στη Θεσσαλονίκη, που είναι πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι και Πυλώνας Εκθέσεων και Φεστιβάλ.
Οι βραβεύσεις
Για τις 2 Διεθνείς Βραβεύσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου α) του Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του και β) του Ανθρωπισμού, ο πήχης είναι πολύ ψηλά και όλα τα Μέλη των Κριτικών Επιτροπών κρίνουν με βάση ποιοτικά κριτήρια. Το κάθε Μέλος των 2 Επιτροπών αν έχει στενή σχέση με υποψήφιο αντικαθίσταται από Αναπληρωματικό Μέλος. Για κάθε υποψήφιο που εισηγείται, καταθέτει επαρκή εργοβιογραφία του και έγκυρες κριτικές, ενώ παρέχει διευκρινήσεις, αν υπάρξει επερώτηση από άλλα Μέλη. Εκτιμά το έργο όλων των υποψηφίων με βάση τα αιτιολογικά και την εργογραφία που κατατίθενται και με έγκυρα στοιχεία που συλλέγει. Το κάθε μέλος κρίνει με ευρύ πνεύμα, αδέκαστα, χωρίς προκατάληψη ή στερεότυπα.

Οι υποψήφιοι

Ο υποψήφιος για Βραβείο Λογοτέχνη πρέπει να έχει έργο με το οποίο να είχαν ασχοληθεί σημαντικοί κριτικοί Λογοτεχνίας και ερευνητές και να έχει εμπλουτίσει τα Ελληνικά Γράμματα, να έχει ευρεία αναγνώριση σε Ελλάδα, Κύπρο και σε ξένες χώρες. Εκτιμάται ιδιαίτερα η ποιότητα της γλώσσας του υποψήφιου, η ιδιαιτερότητα του ύφους του και το αν έχει μεταφραστεί το έργο του σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Φέτος βραβεύονται ο Αντώνης Φωστιέρης και η Κίκα Πουλχερίου.

Ο υποψήφιος για Βράβευση Ανθρωπισμού πρέπει να έχει δράση που συνάδει με το πνεύμα των αρχών της Διακήρυξης της Διεθνούς Ανθρωπιστικής και Ηθικής Ένωσης, με το έργο του να είναι Παιδαγωγός πολυπληθών δεκτών, να υπηρετεί την αλληλεγγύη, κοινωνική ή πνευματική ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και ελευθερία του ατόμου. Να τον διακρίνει ήθος, όραμα με στόχο την ειρήνη, με προσφορά ποιότητας, διάρκειας, όγκου ως Ανθρωπιστής να είναι υπόδειγμα ευρέως. Φέτος βραβεύονται ο Βάλτερ Πούχνερ και ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.