Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: Φιλικό στη μητρότητα

0
1856

Φιλικό και φιλόξενο για μητέρες και παιδιά καθίσταται το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που πλέον διαθέτει διακριτό χώρο βρεφικής φροντίδας και θηλασμού. Ο νέος χώρος παραδόθηκε σήμερα (28/5) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Στην παράδοση του χώρου βρεφικής φροντίδας και θηλασμού, που διαμορφώθηκε με δωρεά από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”, παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου “Αναγέννηση” Αργυρή Βαγιωνά, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευθύμης Φωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία του χώρου αυτού ο Δήμος Θεσσαλονίκης δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του απέναντι στις μητέρες. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχε αναγκαιότητα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής γωνιάς στο Δημαρχείο τόσο για τις εργαζόμενες όσο όμως και για τις επισκέπτριες του κτιρίου που συναλλάσσονται με τις δημοτικές υπηρεσίες. “Με μικρά πράγματα δείχνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στις μητέρες, στις γυναίκες, και προβάλλουμε τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού”, τόνισε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την προτροπή να δημιουργηθούν αντίστοιχες υποδομές και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει προσέλευση κοινού. “Έχουμε μια γωνιά που θα φέρνει χαμόγελα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη του εγχειρήματος από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης “Αναγέννηση Α.Ε”.


Ο χώρος βρεφικής φροντίδας και θηλασμού λειτουργεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει και να φροντίσει το μωρό της σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.