Δημόσια Υγεία, Ασφάλεια και έξυπνες λύσεις στην καθημερινή ζωή…

0
555


εμπνέουν τους 1100 μαθητές που συμμετέχουν στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.


Ένα σύστημα παρακολούθησης συγκεκριμένων τροφίμων για την ανίχνευση πιθανών αλλοιώσεων παρουσιάζουν σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου , τελευταία ημέρα του 14ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής , οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς. Ο εντοπισμός πιθανών αλλοιώσεων γίνεται με τη χρήση αισθητήρων για την υγρασία, τα αέρια μεθάνιο και αιθυλένιο, το ph και την αγωγιμότητα
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσίασαν ένα αυτοκινούμενο όχημα για ευφυές πότισμα δεδροκαλλιεργειών.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις 117 συνολικά καινοτόμες εργασίες που , παρουσιάζονται μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου υβριδικά , από 1100 μαθητές, από 85 σχολικές μονάδες κάθε είδους και βαθμίδας , κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας με την καθοδήγηση 200 εκπαιδευτικών.
Η πανδημία του κορονοϊού, η ασφάλεια των πολιτών, η προσβασιμότητα , ήταν μερικές μόνο από τις θεματικές που κινητοποίησαν την εφευρετικότητα των μαθητών:
Άλλος αέρας!

-Μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης και βελτίωσης της ποιότητας του αέρα για τις σχολικές αίθουσες. Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε στην περσινή διοργάνωση, βελτιώθηκε, υποστηρίχθηκε οικονομικά από το ΝΟΗΣΙΣ και εφαρμόστηκε στο σχολείο. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τη λειτουργία του θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.
-Στοχευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας προτείνουν οι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Νέας Φιλαδέλφειας και Πενταλόφου. Ο Covid Assistant και ο Covid Sterilizer φιλοδοξούν να βοηθήσουν τη μαθητική κοινότητα του σχολείου στο θέμα της απολύμανσης, προστασίας, και ενημέρωσης από τον κορωνοϊό.
Έξυπνες πόλεις, εύκολη ζωή
-Κατασκευές για ασφαλή χειρωνακτική διακίνηση φορτίων με ηχητική προειδοποίηση για αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών, παρουσίασαν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου και του 7ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου του Αριστοτελείου Κολλεγίου…καθαρίζουν με την ‘έξυπνη’ ρομποτική σκούπα που κατασκεύασαν.
-Η ασφάλεια και η ευκολία στην καθημερινότητα είναι τα ζητούμενα για τους μαθητές που καινοτομούν. Μαθητές από το 5ο& 1ο ΓΕΛ Σερρών και το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Σερρών δημιούργησαν ένα «έξυπνο» σύστημα επιτήρησης θερμοκρασίας και υγρασίας περιβάλλοντος και εδάφους. Η καινοτομία βρίσκει εφαρμογή στις καλλιέργειες και η κατασκευή της αναδεικνύει το συνεργατικό πνεύμα της μαθητικής κοινότητας.
Το «Wedoguard» σώζει ζωές!
Το «Wedoguard» είναι ένα ρομποτικό σύστημα φύλαξης ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων που κατασκεύασαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.
Η εξοπλισμένη με μαγνητικό υλικό διάβαση ακινητοποιεί αυτόματα τα οχήματα σε περίπτωση που κάποιος οδηγός προσπαθήσει να περάσει τη διάβαση παραβιάζοντας τον σηματοδότη.
-Μαθητές από το PinewoodSchool κατασκεύασαν ένα αυτόματο σύστημα στάθμευσης αυτοκινήτων που μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς ασχολούνται με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών διαβάσεων κατασκευάζοντας ένα ρομποτικό σύστημα για την αποφυγή ατυχημάτων.
-Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση από το 79ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για σχέδιο εκκένωσης του σχολείου σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Μια πρόταση που υλοποιείται με τη βοήθεια του ρομπότ Edison.!
-Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πεύκων προτείνουν λύσεις για μια έξυπνη πόληη οποία εξοικονομεί ενέργεια, προστατεύεται από φυσικές καταστροφές και είναι προσβάσιμη για τα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης
-Έξυπνες λύσεις οργάνωσης σχολικών εργαστηρίων προτείνουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερίου Κορδελιού, οι οποίοι δημιούργησαν ειδικό λογισμικό χρήσης QRCodes.

Deafolution, appγια ΜΚΟ &UniGuide
-Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα δημιούργησαν οι μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Deafolution που βοηθά κωφούς και άτομα με προβλήματα ακοής –ομιλίας να παραγγέλνουν και να επικοινωνούν σε καταστήματα εστίασης χωρίς τη χρήση της νοηματικής γλώσσας!
-Οι μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς προτείνουν το δικό τους app, που είναι μια πρωτότυπη κοινωνική εφαρμογή. Με τη χρήση της παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα να καταγράψουν τα τρόφιμα που προσφέρονται σε ΜΚΟ , αλλά και να τα διαθέσουν σε όσους τα έχουν ανάγκη.
-Το UniGuide ο ενημερωτικός οδηγός πανεπιστημίων του μηχανογραφικού ανά τομέα ΕΠΑΛ, είναι ένα App που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών ΕΠΑΛ και την υποστήριξη για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
-Μαθητές από το Κολλέγιο «Ανατόλια»παρουσιάζουν εφαρμογή σε κινητά που μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο παιδιά ηλικίας 5-8 ετών αγγλική ορθογραφία.
-Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα ευφυές λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας με αυτόματη μετάφραση και βάση οπτικών δεδομένων για τις ανάγκες της εφαρμογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.