Δημοσθένης Σαρηγιάννης : Καταλυτικός ο ρόλος των self tests

0
228Για το πόσο σημαντικό είναι το μέτρο εφαρμογής των self tests, για τα υπάρχοντα μέτρα που βοηθούν στην αποσυμπίεσή μας αλλά και για το γεγονός ότι αποδίδουν παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό
Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης παρά τις αντίθετες απόψεις, τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό, καθώς έχουμε να κάνουμε με 3 διαφορετικά μεταλλαγμένα στελέχη με αυξημένο αριθμό μετάδοσης και τα δύο από αυτά δε μπορούμε να τα σταματήσουμε με φυσική ή τεχνητή ανοσία. «Μιλάμε επομένως για μια δυσκολότερη κατάσταση» σημείωσε, κάτι που ωστόσο δεν είναι ικανοποιητικό. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι το ζητούμενο, τονίζοντας ότι τα τωρινά μέτρα (διεύρυνση του ωραρίου της καθημερινές, άνοιγμα κομμωτηρίων κ.λπ.) μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμπίεσή μας. «Μελέτες στο εξωτερικό δείχνουν ότι με μέτρα αποσυμπίεσης του γενικού πληθυσμού μπορεί να αυξηθεί η προσωπική μας ελευθερία. Για παράδειγμα η σταδιακή και με μέτρα λειτουργία του λιανεμπορίου θα αυξήσει την οικονομική μας δραστηριότητα, αλλά και την ευεξία μας»
Καταλυτικός ο ρόλος των self tests
«Πολύ σημαντικό, καταλυτικό, το μέτρο των self tests» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, προβλέποντας πως θα δούμε μεγάλη διαφορά «ειδικά εάν το διαχειριστούμε σωστά και με καλή πληροφόρηση, ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής στην πλήρη θωράκιση των δικαιωμάτων των πολιτών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ,ώστε να μην έχουμε «ούτε μισή» καταγγελία που να αναφέρεται σε περίπτωση αδικίας από εργοδότη , σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ενημερώσει ότι είναι θετικός στο τεστ. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε «σ αυτό ειδικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει διασφάλιση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι δεν θα κινδυνεύει στην εργασία του όποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Εάν θέλουμε να έχει αποτελεσματικότητα αυτό το μέτρο των δωρεάν τεστ πρέπει όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και να δηλώνουμε το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό» κατέληξε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.