ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

0
564

Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πώς αποτιμάται η κατάσταση στην Ιταλία
«Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε από αυτή την κατάσταση τουλάχιστον ως πολιτικές οντότητες ,είναι ότι το θέμα της Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να είναι κοινωνικό κεκτημένο για όλους τους ευρωπαίους και η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφράζεται αντίστοιχα», τονίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής ENVELAB
Η Ιταλία ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αφεθεί στη μοίρα της , εξηγεί ο κ Σαρηγιάννης, ο οποίος χαρακτηριστικά λέει στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ στη Βεργίνα Τηλεόραση.« Επειδή έχω εργαστεί πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νιώθω θυμωμένος γιατί στην ουσία η Ιταλία, η κόκκινη ζώνη της Ευρώπης , έχει αφεθεί στη μοίρα της. Δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα που να έχει δώσει στην πραγματικότητα βοήθεια για να αντιμετωπίσει η Ιταλία τον πόλεμο».

Marco Della Puppa : Βοήθεια από Κίνα ,Κούβα και Ρωσία.

Στην ίδια εκπομπή και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα , μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Marco Della Puppa. Όπως χαρακτηριστικά είπε: « Η Ιταλία σήμερα πρέπει να είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες χώρες. Ο ιός ήλθε στη χώρα μας χωρίς να ξέρουμε για το ακριβώς επρόκειτο. Αργήσαμε να πάρουμε αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και η Ευρώπη καθυστέρησε να λάβει μέτρα υποστήριξης προς τη χώρα. Στην Ιταλία ήρθαν γιατροί από την Κίνα, την Κούβα και τη Ρωσία. Από χώρες εκτός Ε.Ε
Η οικονομική αποτίμηση μέχρι τώρα του κορωναϊού στην Ιταλία είναι 52 δις ευρώ απώλεια κερδών. Τα 24 από αυτά είναι στο χώρο των ξενοδοχείων και της εστίασης, τα 16 στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μέσων μεταφοράς και τα 7 δις εντοπίζονται στον χώρο της μόδας.
Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Marco Della Puppa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.