ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ

0
2357

Τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από 1 έως 14 Ιουλίου 2017, πρόκειται να διεξαχθούν εργαστήρια από τους συμμετέχοντες θιάσους. Τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Θίασος Zero en conducta (Ισπανία)

Εργαστήριο κίνησης με τίτλο «Το σώμα και το αντικείμενο».
5 Ιουλίου 2017
11.00πμ έως 13.00μμ
Σκηνή Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Το εργαστήριο διερευνά τις τεχνικές σωματικής μίμησης και τον χειρισμό αντικειμένων με στόχο να αποκαλυφθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο προσεγγίσεων και η συμπληρωματική τους λειτουργία.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Teatr Zar (Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, Πολωνία)

Α. Εργαστήριο με τίτλο «Το σώμα του ηθοποιού, η εκμαίευση ενός δράματος»
από τον Jaroslaw Fret και την Simona Sala
6 Ιουλίου 2017
10.00πμ έως 12.00 και
7 Ιουλίου 2017
12.00 έως 14.00μμ
Βασιλικό Θέατρο – Αίθουσα Δοκιμών, επιπέδου -3
Το εργαστήριο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των σωμάτων των ηθοποιών. Με εργαλείο τη σωματική έκφραση επιχειρείται η δημιουργία ενός «κειμένου» βασισμένου στη γλώσσα του σώματος.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα

Β. Εργαστήριο με τίτλο «Η τέχνη του αθέατου ηθοποιού»
Από τον Tomasz Wierzbowski και την Aleksandra Kotecka
6 Ιουλίου 2017
12.00 έως 14.00μμ και
7 Ιουλίου 2017
10.00πμ έως 12.00
Βασιλικό Θέατρο – Αίθουσα Δοκιμών, επιπέδου -3
Το εργαστήριο βασίζεται σε μουσικές κλίμακες και μοτίβα της Γεωργιανής παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής. Στόχος του είναι όχι μόνο να αναπτυχθεί η αρμονία μέσω της πολυφωνίας αλλά και η αυτόνομη παρουσία και ύπαρξη του performer μέσα στο σύνολο.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα
Ariel Doron (κουκλοπαίκτης – Ισραήλ)

Εργαστήριο βασισμένο στην παράσταση «Plastic Heroes»
7 Ιουλίου 2017
12.00 έως 15.00μμ
Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Το εργαστήριο έχει στόχο την εισαγωγή στην τέχνη της εμψύχωσης μικροαντικειμένων και κουκλών.
Μέγιστο όριο συμμετοχής: 20 άτομα

Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, επαγγελματίες κουκλοπαίκτες, ακροβάτες και σπουδαστές δραματικών σχολών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, ο κάθε αιτών μπορεί να παρακολουθήσει ένα μόνο εργαστήριο της επιλογής του. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν έως τις 25 Ιουνίου 2017 στο γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ, e-mail: [email protected] .

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με e-mail για την επιλογή τους, η οποία θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας και ώρας αποστολής της αίτησής τους

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Επόμενο άρθροΘΕΡΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.