ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!

0
282

Στους 120.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών, οι 110 είναι συμβατοί και μπορούν να δώσουν μόσχευμα.
Γι αυτό, ειδικά τώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη και μεγάλη αγωνία .

Η τράπεζα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι συνδεδεμένη με την Παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών . Σ αυτήν , την μεγάλη δεξαμενή ελπίδας δυστυχώς η συμβολή της ελληνικής πλευράς είναι μικρή γιατί έχουμε λίγους δότες από τη χώρα μας. Όσο περισσότεροι όμως είναι οι δότες από μια χώρα, από μια περιοχή τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αυξηθεί η συμβατότητα με κάποιον που έχει ανάγκη…
Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.
Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία). Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Στην όλη διαδικασία τηρούνται αυστηρά ΟΛΑ τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
https://www.oramaelpidas.gr/el/home/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.