Έφυγε ο Θανάσης Λάμπρου, Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών

0
936

Δημιουργικό, ανήσυχο πνεύμα με αγάπη για τον τόπο του και την επιστήμη του ο Θανάσης Λάμπρου από τα βασικά στελέχη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών , είχε μεταξύ άλλων αναπτύξει με την ιδιότητα του Φυσικού επιστήμονα στενή συνεργασία με τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Recep Meydani , ενώ ήταν για χρόνια η «ψυχή» της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το παράρτημα Θεσσαλονίκης αποχαιρετούν τον εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο. Τον επίμονο φυσικό.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών , επίτιμος καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ Χρήστος Ζερεφός, με συγκίνηση θυμάται:
« Υπηρέτησα το Συμβούλιο ως Πρόεδρος της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών επί πολλά χρόνια με τον Θανάση να εκτελεί χρέη Γραμματέως αλλά και Γενικού Συντονιστή. Ο Θανάσης ,όσα χρόνια ήμουν εγώ αλλά και αφότου έφυγα, ήταν η ψυχή της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών. Πριν από λίγους μήνες βρέθηκα με τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας, Recep Meydani, σε επιστημονική συνάντηση και θυμηθήκαμε τα ταξίδια που είχε κάνει με την ιδιότητα του Φυσικού και τη στενότατη συνεργασία που είχε αναπτύξει ο πρώην Πρόεδρος Meydani τόσο με τον Θανάση όσο και με το Φυσικό Τμήμα του ΑΠΘ, τα πολλά και δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν της εκλογής του στο ύπατο αξίωμα της Αλβανίας. Ο Πρόεδρος και εγώ ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη μεγάλη συμβολή του Θανάση στην ανέφελη μακρά πορεία της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών. Ο Θανάσης Λάμπρος ήταν ο άνθρωπος για όλες τις εποχές, ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε κανείς να εμπιστευτεί απόλυτα, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αγαπούσε όχι μόνο την Φυσική και τηνΈνωση, στην οποία έδωσε την ψυχή του, αλλά ήταν και εκείνος ο οποίος φρόντιζε για τους νεότερους φυσικούς. Με τον Θανάση γυρίσαμε όλες τις βαλκανικές χώρες και οργανώσαμε σπουδαία συνέδρια με μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλετο κυρίως στην αφοσίωση και την ενεργητικότητα που χαρακτήριζε αυτόν τον εξέχοντα άνθρωπο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.