Εικοσιέξι Θεσσαλονικείς εικαστικοί σε ομαδική έκθεση στη Ρόδο από 3/8

0
8380

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, στις 8.30 το βράδυ, στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στη Ρόδο, στην οδό Ιπποτών, εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση με τον τίτλο “Σχεδιασμοί πριν από την υλοποίηση” (Θεσσαλονίκη-Ρόδος, Γέφυρες Πολιτισμού) με τη συμμετοχή 26 εικαστικών καλλιτεχνών που εργάζονται και ζουν στη Θεσσαλονίκη, ως μια πρώτη γνωριμία και προσέγγιση της πολυμορφίας και της δημιουργικότητας της συμπρωτεύουσας. Η έκθεση, που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται σε Προκαταρκτικές Μελέτες των καλλιτεχνών πριν από την υλοποίηση της εργασίας τους ως ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κατασκευών, εγκαταστάσεων, βίντεο, περφόρμανς και άλλων εκφράσεων. Η παράδοση της γαλλικής φιλοξενίας με την πραγματοποίηση της έκθεσης στο Κατάλυμμα της Γαλλίας και την υποδοχή της από την Eπίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο, Αλίκη Μοσχή-Gauguet, συμπληρώνει το δημιουργικό αυτό πρόγραμμα.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Εταιρείας των Ελλήνων Κριτικών Τέχνης AICA Ελλάς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ΕΜΣΤ Εμμανουήλ Μαυρομμάτης είχε την πρωτοβουλία να προτείνει αυτή την έκθεση, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ανέλαβε την οργάνωση και την επιμέλεια.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

 1. Κώστας Βαρώτσος, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
 2. Βασίλης Βασιλακάκης, επίκουρος καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 3. Μανόλης Γιανναδάκης, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 4. Δημήτρης Ζουρούδης αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 5. Κυριάκος Κατζουράκης, ομότιμος καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 6. Γιώργος Κατσάγγελος, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 7. Αλεξάνδρα Κατσιάνη, εικαστική καλλιτέχνης
 8. Στέλιος Κουπέγκος, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 9. Εύη Κυρμακίδου, εικαστική καλλιτέχνης
 10. Γιάννης Μαβίδης, εικαστικός καλλιτέχνης
 11. Τέτα Μακρή, ομότιμη καθηγήτρια, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 12. Δημήτρης Ξόνογλου, αναπληρωτής καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
 13. Θανάσης Πάλλας, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 14. Σταύρος Παναγιωτάκης, Ε.Ε.Π., Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 15. Ζήσης Παπαζαχαρίου, εικαστικός καλλιτέχνης
 16. Άρης Προδρομίδης, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
 17. Αγγελική Σιάμου, εικαστική καλλιτέχνης
 18. Στέλιος Σκούλος, εικαστικός καλλιτέχνης
 19. Δημήτρης Ταντανόζης, εικαστικός καλλιτέχνης
 20. Γιώργος Τσακίρης, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 21. Γιώργος Τσάρας, καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 22. Δημήτρης Φράγκος, καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
 23. Γιάννης Φωκάς, ομότιμος καθηγητής, Σχολή ΚαλώνΤεχνών ΑΠΘ
 24. Θανάσης Χονδρός, εικαστικός καλλιτέχνης
 25. ΄Ελλη Χρυσίδου, εικαστική καλλιτέχνης
 26. Λάμπρος Ψυρράκης, αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Για την έκθεση θα κυκλοφορήσει ειδικός, δίγλωσσος Κατάλογος με τα έργα των καλλιτεχνών τον οποίο προλογίζουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Εμμανουήλ Μαυρομμάτης ο οποίος και τον επιμελείται.

 

Διάρκεια της έκθεσης: 3-27 Αυγούστου 2019. ΄Ωρες λειτουργίας, 10-2 π.μ και 6-9 μ.μ. καθημερινά, Κατάλυμμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η συγγραφέας Γιώτα Φώτου
Επόμενο άρθρο“Ακαδημαϊκό άσυλο vs πανεπιστημιακού ασύλου”: η πολιτική, ο νόμος, οι λέξεις
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.