Εκπαιδευμένοι σκύλοι θα μυρίζουν τον Convid 19 στα αεροδρόμια

0
443

Οι σκύλοι έχουν εξαιρετική όσφρηση, γεγονός που όπως φαίνεται θέλουν να εκμεταλλευτούν οι επιστήμονες στη μάχη κατά του Convid 19 .

Η φιλανθρωπική οργάνωση Medical Detection Dogs από τη Μεγάλη Βρετανία, έχει ήδη καταφέρει να εκπαιδεύσει σκύλους για να ανιχνεύσει την οσμή της ελονοσίας, του καρκίνου και της νόσου του Πάρκινσον. Τώρα εκπαιδεύει σκύλους για να εντοπίσει τη μυρωδιά του Covid-19.
Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι τα σκυλιά θα μπορέσουν να εντοπίσουν τυχόν κρούσματα κορωναϊού σε χώρους όπως τα αεροδρόμια καθώς οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως «κάθε ασθένεια έχει μια διαφορετική μυρωδιά , η οποία είναι ανιχνεύσιμη και αναγνωρίσιμη από τους σκύλους.Όπως λέει η Claire Guest διευθύνων σύμβουλος και ιδρύτρια των «Medical Detection Dogs», δύο labradors, ένα Labradoodle και τρία cocker spaniels έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους. Η ομάδα των «σούπερ έξι» όπως αποκαλείται έχει έναν… βετεράνο εκπαιδευμένο σκύλο ως αρχηγό ένα πεντάχρονο cocker spaniel.

Όπως εξηγεί η ιδρύτρια της οργάνωσης «η εκπαίδευσή τους διαρκεί από 4-6 εβδομάδες και όταν ολοκληρωθεί τα σκυλιά θα μπορούν να …σκανάρουν 250 άτομα την ώρα προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά κρούσματα κορωναϊού Ο απώτερος στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης , είναι να «εξετάζονται» από τους σκύλους 1000 άτομα την ώρα και μάλιστα να εντοπίζονται πιθανά κρούσματα convid 19 πριν καν εκδηλωθούν τα συμπτώματα.
Προς το παρόν όλοι περιμένουν να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των έξι σκύλων και να δοκιμαστούν οι ικανότητές τους. Πάντως η Βρετανική Κυβέρνηση έχει επενδύσει 605.000 δολάρια σε ανάλογα προγράμματα

https://www.medicaldetectiondogs.org.uk/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.