Ελληνική καινοτομία, αλλάζει ριζικά την οδική συμπεριφορά

0
4953

Η ερευνήτρια Μαρία Γκέμου, από το ΙΜΕΤ του ΕΚΕΤΑ εξηγεί πώς μια πλατφόρμα με αισθητήρες και φωτοβολταϊκά που κατασκευάστηκε από την ομάδα του καθηγητή Άγγελου Μπεκιάρη, θα αλλάξει ριζικά τους δρόμους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και κυρίως την οδική συμπεριφορά μας.
«Η πλατφόρμα δίνει πληροφορίες από το δρόμο, την κατάσταση του οδοστρώματος , τα πιθανά εμπόδια, στους οδηγούς. Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορεί να τοποθετηθεί στους σταθμούς των διοδίων, στα κινητά τηλέφωνα και η τιμή της είναι ανταγωνιστική».
Στο περίπτερο 12 μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων , η Parkgene δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να εντοπίσουν το κοντινότερο σ αυτούς σημείο για παρκάρισμα , αλλά και στους ιδιοκτήτες των χώρων στάθμευσης να καταχωρήσουν την επιχείρησή τους.
Στο περίπτερο 10 που είναι αφιερωμένο στην Ενέργεια, η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies) που αναπτύχθηκε αρχικά από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη εφαρμογές φωτισμού και ενέργειας χρησιμοποιώντας φιλικούς τρόπους διαχείρισής της .
Η Ελλάδα του σήμερα στην 84η ΔΕΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.