Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες
με εισιτήριο την ποίηση και
διαβατήριο τη γαλλική γλώσσα

 

Η νέα δίγλωσση ποιητική συλλογή της Έμυς Τζωάννου με τίτλο «Πανδαισία Ιριδισμών», η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα και το Βέλγιο από τις εκδόσεις  «Γρηγόρη»,περιλαμβάνει 62 ποιητικές συνθέσεις στην πρωτότυπη ελληνική μορφή τους και σε γαλλική απόδοση της αναγνωρισμένης μεταφράστριας και ερευνήτριας Παρασκευής Μόλαρη. Το νέο, έβδομο κατά σειρά έργο της Έμυς Τζωάννου έχει ήδη βρει τη θέση του στις προθήκες του  «Περίπλου»(Périple), του δημοφιλούς βιβλιοπωλείου και πολυχώρου πολιτισμού στις Βρυξέλλες, που αποτελεί σημείο συνάντησης του ελληνικού στοιχείου. Παράλληλα, θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα επιλεγμένων εκδοτικών οίκων στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Helexpo από τις 3 έως τις 6 Μαΐου. Σημειώνεται ότι το δίγλωσσο έργο θα αποτελεί από το νέο ακαδημαϊκό έτος (2018-2019) διδακτικό σύγγραμμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που εδρεύει στην Κέρκυρα, καθώς έχει συμπεριληφθεί από τον καθηγητή Δημήτρη Φίλια στο σώμα της κύριας βιβλιογραφίας για τους φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, στο πλαίσιο της άσκησης για την απόδοση ποιητικών κειμένων από την ελληνική στη γαλλική γλώσσα.

Ποια είναι η Έμυ Τζωάννου:

Η ποιήτρια Έμυ Τζωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το αμερικανικό κολλέγιο «Anatolia». Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Ακολούθως, απέκτησε πτυχίο Θεολογίας στις Βρυξέλλες και διενήργησε νέες μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Louvain-la-Neuve.Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα«Ευρωπαρατηρητής», που κυκλοφορούσε στις χώρες Benelux και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Yπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ διετέλεσε σύμβουλος του ΥΜΑ-Θ σε πολιτιστικά θέματα. Ήταν στέλεχος του Διεθνούς Κέντρου Unesco και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της μετάφρασης του λόγου και της τέχνης. Έχει βραβευτεί για την προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Της ψυχής μου οι
θάλασσες» [2007, Εκδόσεις Αμφικτυονία Ελληνισμού], «Ανιχνεύοντας Ερωτικές Περιπλανήσεις» [2009, Εκδόσεις Αμφικτυονία Ελληνισμού], «Αγάπης Άρωμα» [2011, Εκδόσεις Αμφικτυονία Ελληνισμού], «Σπαράγματα» [2011, Εκδόσεις Αμφικτυονία Ελληνισμού] και «Εκπνοές Ψιθύρων» [2015,Άνεμος Εκδοτική], όπως επίσης και το μυθιστόρημα «Η Αγάπημου…, Μεσόγειος» [2011, Εκδόσεις ΑΛΔΕ].
Σήμερα ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια Θεολογίας στο Βέλγιο, όπου δημιούργησε την οικογένειά της, ενώ επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.