Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Μάτι στην τελετή έναρξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών (φωτορεπορτάζ)

0
1014
Φωτογραφία: Χρήστος Τσομπάνης

Τελετή έναρξης για το 21ο Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο με την καρδιά στο Μάτι

Ενθουσίασαν το κοινό με τις φωνές τους οι Νίνα Λοτσάρη, Στέλλα Φρμάκη και Γιώργος Περίν

Περισσότερα από 2.000 άτομα παρακολούθησαν τη χθεσινή τελετή έναρξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο και στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου. Με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη γυναίκα, που περιλάμβανε χορό, μουσική και τραγούδι, η Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη μπαγκέτα του Μίλτου Πολυχρονίδη ενθουσίασε με τις εκτελέσεις των μουσικών κομματιών αμερικάνικης τζαζ, σουίνγκ, ποπ και ροκ μουσικής αλλά και τις διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική μουσική σκηνή, όπως τα ερμήνευσαν με τις υπέροχες φωνές τους η Νίνα Λοτσάρη, η Στέλλα Φαρμάκη και ο Γιώργος Περίν. Το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα και ο Κοινωνικό και Πολιτιστικός Οργανισμός.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 96 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος εξέφρασε τη θλίψη όλων «για την πρωτόγνωρη καταστροφή που συνέβη στο Μάτι Αττικής και σημάδεψε με τρόπο δυσάρεστο το καλοκαίρι όλων μας». Ευχαρίστησε δε τους δημότες και τους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Δέλτα, ο οποίος έσπευσε άμεσα να συγκεντρώσει βοήθεια για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στη γλώσσα τους τούς νέους μουσικούς από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα παιδιά από τη Λαμία και τη Δράμα. «Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Δέλτα, στη γης της Μακεδονίας, στην παντοτινή και μοναδική πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Εδώ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, στο Δήμο των παλιών εκκλησιών μας, του κάμπου και των ορυζώνων, του εθνικού πάρκου δέλτα Γαλλικού, Αξιού και Λουδία, της μεγαλύτερης ΒΙΠΕ της χώρας και του κορυφαίου τεχνολογικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τεχνική συνάντηση με τη διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΕΚ, που σημαίνει ότι ξεκινά η υλοποίηση του έργου ανακατασκευής και επανάχρησης του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου ως Δημαρχείου ολόκληρου του Δήμου Δέλτα.

Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα ΜΜΕ, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο Δήμο και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας συνεχάρη το Δήμαρχο και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της 21ης διοργάνωσης, αλλά και τον κόσμο που στηρίζει επί 21 χρόνια αυτό το θεσμό.

Παρόντες στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ ήταν ο εκπρόσωπος της Βουλής κ. Τρ. Μηταφίδης, οι Βουλευτές Σ. Αναστασιάδης, Θ. Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Γιουτίκας και Αλ. Θάνος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα π. Παύλος Καγιαννίκος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης Αθ. Χρυσακόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αν. Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΘ Θ. Βράνος, ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δ. Χαλκίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ευ. Βαμβάκος, Π. Σάκας, Αθ. Παππάς, Δ. Καμανάς, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Γλώσσης, Δ. Ζακαλκάς, Σπ. Σταματάκης, Δ. Αναγνώστου, Κ. Δουζδαμπάνης, Κ. Τσουμπάρης, Φ. Γουρουνίδης, Στ. Μπέκας, Ελ. Νικολτζούκη, Γρ. Ζάχος, Κ. Κουκούλη, Δ. Λιακόπουλος, Ν. Πάντη, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου Δ. Γκαμανής, Διαβατών Κ. Μιχελή, Ν. Μαγνησίας Σ. Καραπαύλου, Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δέλτα Αν. Σισμανίδου, μέλη των Τοπικών Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Στην τελετή έναρξης, την οποία υπογράφουν σκηνοθετικά οι Ρίτα και Γιάννης Πουταχίδη, συμμετείχαν ο Σύλλογος Χορού «Κίνηση» και η Ομάδα Χορού J.M.M. με χορογραφίες Χρήστου Κατίδη, οι Σχολές Χορού Καφαντάρη με χορογραφίες Κώστα Καφαντάρη, η Ομάδα ρυθμικής γυμναστικής «Αρμονία» υπό την καθοδήγηση των προπονητριών αγωνιστικής ρυθμικής Μαριάνθης Τσελέπη και Μιχαέλας Μεταλίδου, η ομάδα χορού Tango Group με τους Δημήτρη Πειστικό και Σάντη Καρατζουλίδου, η ομάδα Shadow Theatre με τους Χριστίνα Xατζημιχαηλίδου, Χρήστο Πουταχίδη και Εύη Χατζοπούλου, ενώ η Γιώτα Μυσερλή έπαιξε άρπα και ερμήνευσε ένα τραγούδι επί σκηνής.

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου. Συμμετέχουν οκτώ (8) ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκτός από τις κεντρικές συναυλίες τους θα πραγματοποιήσουν και μουσικές παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Επίσης, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου λειτουργούν δύο εκθέσεις: η πρώτη έχει θέμα «Η ιστορία του Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών» και δεύτερη «Η Σίνδος του σήμερα» με φωτογραφίες του Χρήστου Τσομπάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, ΕΛΛΑΔΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Αυγούστου

Τελετή Λήξης

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • Απονομές
 • Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου

Νέα Μαγνησία, ώρα 7.00 μ.μ. | Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Διαβατά, ώρα 7.30 μ.μ. | Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Χαλάστρα, ώρα 7.30 μ.μ. | Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ

Ανατολικό, ώρα 8.00μμ | Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Αυγούστου

Κεντρικοί δρόμοι Σίνδου, ώρα 7.00μμ

 • «Ούπερ Ρίνε», Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 • «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 • Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ
 • Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας, ΠΟΛΩΝΙΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, ΕΛΛΑΔΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.youthbandfestival.gr

fbInternationalYouthBandFestival

email: [email protected]

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

(0030) 2310 798 698, 2310 797 411, 2310 797 175 

(0030)  6979 777 041

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.