Επαναληπτικό τεστ τις πρώτες μέρες για όλους τους τουρίστες

0
707


«Ένα επαναληπτικό τεστ κορονοϊού, τις πρώτες μέρες που θα είναι στη χώρα μας ο τουρίστας», προτείνει να γίνεται ο καθηγητής χημικών μηχανικών στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ( εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ Βεργίνα Τηλεόραση) , το φετινό άνοιγμα δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι καθώς «όπως διαφαίνεται, αυτό θα γίνει με πολύ πιο σοβαρούς και αυστηρούς όρους από ότι πέρυσι» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό που λείπει από το πακέτο μέτρων κι ευελπιστώ ότι θα γίνει είναι να ζητάμε από τον τουρίστα τις πρώτες 7 μέρες να κάνει επαναληπτικό τεστ»
Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ινδικής μετάλλαξης, τονίζοντας πως με ένα δεύτερο τεστ εντός επτά ημερών, θα αποφύγουμε ένα δεύτερο κρούσμα αυτής της μετάλλαξης θυμίζοντας πως έφτασε στη χώρα από γυναίκα που πήγε στο Ντουμπάι, ήρθε στην Ελλάδα έχοντας κάνει μοριακό τεστ αρνητικό αλλά μετά από δύο ή 3 μέρες, εμφάνισε συμπτώματα και διαπιστώθηκε με νέο μοριακό τεστ ότι ήταν τελικά θετική. «Επομένως» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης «στην πραγματικότητα, θα πρέπει μέσα σε 7 μέρες να κάνουν όλοι ή έστω ένα σημαντικό ποσοστό δειγματοληπτικά, επαναληπτικό τεστ» τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει κανένα κενό στην υγειονομική ασφάλεια.


Τείχος ανοσίας μέσα στον Ιούνιο


Σε αποκλιμάκωση είμαστε από τις 7 Απριλίου αλλά είναι πολύ αργή λόγω των μεταλλάξεων» δήλωσε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown λειτούργησε αλλά όχι όσο θα θέλαμε και είναι καλό ότι πάμε σε ανοίγματα γιατί έχουμε άλλα όπλα στη διάθεση μας.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», στην αποκλιμάκωση βοήθησαν κυρίως τα self test και όχι τα εμβόλια, επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα δούμε μια ταχύτερη αποκλιμάκωση λόγω των εμβολίων.
Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουμε προβλέψει όπως μια τουριστική συρροή.
«Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.