Ένα λουκέτο την ημέρα την ανάπτυξη την κάνει πέρα…

0
540

ΤΗΙΝΚBUSINESS | Γράφει η Λιάνα Αλεξανδρή

Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 378 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 324.  Τουτέστιν  μία βιοτεχνική επιχειρηση την ημέρα βαζει λουκέτο !

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία εννεάμηνου του 2018 είναι βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η αιμορραγία,  εξακολουθεί να υφίσταται, δημιουργώντας προβληματισμό και ανασφάλεια στον επιχειρηματικό κόσμο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου της χρονιάς που διανύουμε, κατά μέσο όρο 1,3 επιχειρήσεις αποχαιρετούσαν, καθημερινά, την ενεργό δράση, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, και παρά τα δυσοίωνα μηνύματα, την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος ήταν μειωμένες, κατά 16%.

Την ίδια ώρα οι εγγραφές των λίγων γενναίων που αποφάσισαν να επιχειρήσουν ήταν αυξημένες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2017  κατά 18,2%.  Αξιοσημείωτο είναι , εξάλλου,  ότι παρά τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις Ατομικές επιχειρήσεις, οι νεόκοποι στον επιχειρηματικό στίβο, κατά την πλειονότητα τους, συνεχίζον να τις επιλέγουν (215 επί συνόλου 324 εγγραφών).

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα ρολά κατέβασαν 272 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο πριν ο αριθμός τους άγγιζε τις 329.

Παράλληλα, ασύμφορες κρίθηκαν, κατά την εξεταζόμενη περίοδο, 199 επιχειρήσεις, η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, η ιδιωτική πρωτοβουλία συρρικνώνεται και οι κυβερνώντες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εφορίας που δεν αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία.

«Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή είναι πως η οικονομία για να γυρίσει σελίδα έχει ανάγκη από υγιείς επιχειρήσεις και όχι από επιχειρήσεις που φυτοζωούν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης

 

ΣΕΒΕ: Σημαντική αύξηση των εισαγωγών τον Αύγουστο 2018

Η ανοδική πορεία των εξαγωγών συνεχίστηκε και τον Αύγουστο 2018 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εμπορευματικών συναλλαγών που δημοσίευσε τον Οκτώβριο η Ελληνική Στατιστική Αρχή και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, ενώ σημαντική αύξηση σημείωσαν και οι εισαγωγές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Ελλάδας για τον Αύγουστο 2018 ανήλθαν σε €2.542,8 εκατ. έναντι €2.033,9 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά €508,9 εκατ., δηλαδή 25,0%. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα €4.461,9 εκατ. τον Αύγουστο 2018 έναντι €3.701,1 εκατ. τον Αύγουστο 2017, σημειώνοντας αύξηση 20,6%, δηλαδή €760,8 εκατ., έχοντας ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του εμπορικού μας ελλείμματος κατά €251,9 εκατ., δηλαδή 15,1%.

Εξετάζοντας το διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2018, παρατηρείται ανοδική πορεία τόσο στις εξαγωγές της χώρας όσο και στις εισαγωγές. Όπως παρουσιάζεται στον Πίνακα 1, οι εξαγωγές μας κατά το α’ οκτάμηνο του 2018 ανήλθαν σε €21.961,3 εκατ. έναντι €18.674,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά €3.286,6 εκατ., δηλαδή 17,6%, ενώ η αντίστοιχη μεταβολή των εισαγωγών σημείωσε αύξηση κατά €3.021,7 εκατ., δηλαδή 9,0%, καθώς αυτές ανήλθαν στο ποσό των €36.509,9 εκατ. έναντι €33.488,2 εκατ. το α’ οκτάμηνο 2017.

Οι ανωτέρω μεταβολές είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του εμπορικού ελλείματος της χώρας κατά €264,9 εκατ., δηλαδή 1,8%. Αν εξαιρέσουμε τα καύσιμα, οι εξαγωγές μας παρουσίασαν αύξηση κατά €1.667,3 εκατ., δηλαδή 12,9%, οι εισαγωγές παρουσίασαν αύξηση κατά €900,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5%, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο σημείωσε μείωση κατά €767,1 εκατ., δηλαδή 6,1%.

 

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Πόσο σωστά συντηρούνται τα δημόσια κτίρια;

Στο ζήτημα του ελλιπούς ελέγχου κτιριακών εγκαταστάσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα καθώς και τεχνικών έργων – ειδικά εκείνων των προηγουμένων δεκαετιών – επανήλθε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ με αφορμή σχετικό περιστατικό τραυματισμού μαθητών σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη  σχετική ανακοίνωση, είναι απολύτως βέβαιο ότι την  ασφάλεια της καθημερινότητάς μας  αφορά η παλαιότητα και η έλλειψη συντήρησης πολλών κτιρίων που φιλοξενούν μαζικές δραστηριότητες αλλά και  πολλών υποδομών που εξυπηρετούν  εκατοντάδες και χιλιάδες πολίτες.

Οπότε καθίσταται απολύτως απαραίτητο ένα κανονιστικό πλαίσιο ελέγχων  κτιριακών εγκαταστάσεων και τεχνικών έργων. Η θέσπισή του οφείλει να γίνει κεντρικά και να αναφέρεται στην Επικράτεια. Μέχρι τότε –και επειδή η Κεντρική εξουσία μπορεί να ολιγωρήσει-  η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να καλύψει το κενό στο πεδίο της αρμοδιότητάς της, εντάσσοντας έναν κανονισμό ελέγχων στο οργανωτικό σύστημα των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όπως τoνίζει, εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ /ΤΚΜ  Πάρις Μπίλλιας , το Επιμελητήριο έχει υποδείξει και για τα σχολικά κτίρια  ότι οι ΣΔΙΤ μπορούν να είναι ένα μέσον για την συντήρηση και την βελτίωση των εγκαταστάσεων από πλευράς αντισεισμικής συμπεριφοράς, εξοικονόμησης ενέργειας και γενικώς περιβαλλοντικού αποτυπώματος, λειτουργικότητας, αλλά και αισθητικής.

 

ΕΒΕΘ Επιχειρηματική διαδικτύωση στον κλάδο δομικών υλικών και κατασκευών

Στις εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών και των δομικών υλικών, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά και  την προώθηση της συνεργασίας, τόσο μεταξύ των επιχειρήσεων όσο και μεταξύ αυτών και πανεπιστημιακών/ερευνητικών φορέων, που ειδικεύονται σε συναφή αντικείμενα,  αναφέρεται η εκδήλωση επιχειρηματικής δικτύωσης με επίκεντρο τις τάσεις και τις προοπτικές στον κλάδο των δομικών υλικών και των κατασκευών  που  πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΕΒΕΘ είναι η 2η κατά σειρά έπειτα από ανάλογη εκδήλωση επιχειρηματικής δικτύωσης, η οποία είχε διοργανωθεί για τον αγροδιατροφικό τομέα.

 

Τι γίνεται  με τις ταυτότητες;

Θέλουμε ανάπτυξη αλλά οι νέες ταυτότητες  καθυστερούν. Η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις ελληνικές ταυτότητες δημιουργεί προβλήματα στους έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και γενικότερα  υπονομευει την εξωστρέφεια της χώρας.

Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων που θα περιλαμβάνουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας ζητά, εξάλλου, να μάθει και  η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Η βουλευτής αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, στην οποία αμφισβητείται για μία ακόμη φορά η αξιοπιστία των ελληνικών ταυτοτήτων και επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης των χαρακτηριστικών ασφαλείας τους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κομισιόν έχει υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφάλειας των ταυτοτήτων των χωρών της ΕΕ, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.

Τον Απρίλιο υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των χαρακτηριστικών των νέων δελτίων ταυτότητας και τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών, ενώ η έκδοση της σχετικής προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή τους εθεωρείτο ζήτημα ημερών. Έκτοτε δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια πρόοδος,επισημαίνει η βουλευτής

«Ψηφιακά αποκόμματα» και καινοτομία στην αποδελτίωση

Η διαρκής ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών αποδελτίωσης ΜΜΕ, σε συνδυασμό με το  after sales service είναι το ζητούμενο, πλέον, στον πολύ ανταγωνιστικό αυτό κλάδο

Η εταιρεία Enimerosi (www.apo.gr) συμπληρώνοντας πρόσφατα 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο., εφαρμόζοντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για ταχύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση, προερχόμενη από όλα τα διαθέσιμα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ..

Οι πιο πρόσφατες ανανεώσεις αφορούν στην αναβάθμιση της χρηστικότητας των «ψηφιακών αποκομμάτων». Κάθε συνδρομητής, πλέον, κατεβάζει τις αναφορές του ακόμη πιο γρήγορα, με ευκολότερη αποθήκευση και ταχύτατη διαμόρφωση ενός πλήρους daily report σε ελάχιστο χρόνο.

Σημαντικές είναι όμως και οι αλλαγές της υπηρεσίας Internet & Social Monitoring. Μια εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης σαρώνει χιλιάδες ιστοσελίδες, blogs, forums και social media, παρουσιάζοντας στον χρήστη όλες τις διαθέσιμες αναρτήσεις με διαφορά μόλις λίγων λεπτών από τη δημοσίευσή τους, επίτευγμα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Παράλληλα, η πλατφόρμα TV & Radio Monitoring εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους σταθμούς από την Περιφέρεια (πέρα από την αυτονόητη πρόσβαση στα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας), ώστε να μπορεί δικαιωματικά να γίνεται λόγος για αποκλειστικότητα στην κάλυψη του πλουραλισμού και αξιοποίηση αξιόλογων Μέσων από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

 

P&G: Υψηλή τεχνολογία στην καθημερινότητα μας

Ανάμεσα από τα εξαιρετικά προϊόντα και  υπηρεσίες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας που μας προσέφερε εν αφθονία φέτος η 83 ΔΕΘ,  ήταν και το  «Σπίτι της Procter & Gamble» με θέμα την «Αξιοποίηση της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας». Εκεί το κοινό βίωσε  μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις,  βίντεο και εικονικές εμπειρίες την επιστήμη των προϊόντων που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς μας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θετικό τους αποτύπωμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ετσι, διαπιστώνεται  ότι υπάρχει μια εκπληκτική, πολλές φορές αναπάντεχη τεχνολογία πίσω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, που βελτιώνουν την ζωή μας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Μερικές από τις εντυπωσιακές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν ήταν τo Head & Shoulders Beach Plastic bottle, μέρος του οποίο προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από παραλίες,  οι κάψουλες Ariel Pods 3 σε 1 που καθαρίζουν τέλεια σε χαμηλή θερμοκρασία συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral B Genius που συνδέεται με εφαρμογή στο κινητό για αποτελεσματικό βούρτσισμα.

Επίσης, το κοινό γνώρισε για πρώτη φορά το  P&G “Purifier of Water”, μια καινοτόμο φόρμουλα σε μορφή σκόνης που μπορεί να μετατρέψει μολυσμένο & ακατάλληλο για κατανάλωση νερό, σε πόσιμο. Mέσω του προγράμματος «Ασφαλές Πόσιμο νερό για τα Παιδιά», η P&G με τη βοήθεια ενός δικτύου 150 συνεργατών έχει διοχετεύσει από το 2004 μέχρι και σήμερα 13 δις λίτρα πόσιμου νερού σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

H P&G αγγίζει με τα προϊόντα της περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο., ενώ κατέχει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας  και επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως.

 

MEDIAMIXX 2018 – Η Θεσσαλονίκη  πόλη της Επικοινωνίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο το Mediamixx Festival, που συγκεντρώνει δημοσιογράφους, διαφημιστές, παραγωγούς, ηθοποιούς και όλους τους επαγγελματίες των media, κυρίως  από τα Βαλκάνια, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης και  του κόσμου για να ανταλλάξουν ιδέες, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ενισχύσουν τις διασυνδέσεις τους με το χώρο.

Το τριήμερο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης με Συνεδριακές  εκδηλώσεις, πάνελ,  ημερίδες, παρτυ και αποκορύφωμα  την απονομή των Τηλεοπτικών Βραβείων Χρυσής Ομπρέλας (“Golden Umbrella Τ, Awards”) όπου βραβεύτηκαν  οι καλύτερες σειρές στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Η Διευθύντρια των βραβείων, Victoria Elmasioglu, διεθνής παραγωγός και διανομέας ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, με πολλά βραβεία με θητεία στο Time Out της Νέας Υόρκης,  τόνισε  χαρακτηριστικά : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος κάνουμε την απονομή εδώ  στη Θεσσαλονίκη, μετά από 24 χρόνια διοργάνωσης στη Βουλγαρία. Βλέπουμε την πόλη ως επίκεντρο του χώρου των media για την περιοχή των Βαλκανίων»

Τα φετινά βραβεία «Χρυσή ομπρέλα» περιελάμβαναν περισσότερες από 50 παραγωγές από 18 χώρες – Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Κροατία, Ρωσία, Σλοβενία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Δανία, Αίγυπτο, Κολομβία, Ινδία.

Το  Συνεδριακό μέρος του Mediamixx  άνοιξε με τη σημαντική  ενότητα «Το Μέλλον των Ελεύθερων Μέσων και της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας» – Νέες Πραγματικότητες, Νομικές Όψεις και Χρηματοδότηση. Η συζήτηση υποστηρίχθηκε   από το Κέντρο Ανάπτυξης Μέσων Ενημέρωσης και το Ταμείο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Ακολούθησαν οι ενότητες  «Δημιουργοί και διανομείς του περιεχομένου»  και «Filming and producing in the Balkans» . Η τελευταία  αφορούσε γυρίσματα και παραγωγές στα Βαλκάνια, με συμμετοχή πάνω από 30 ομιλητών από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν και το πάνελ  για τους επαγγελματίες της διαφήμισης αλλά και τους δημοσιογράφους : «Content- Native Marketing – Μεταξύ PR και Δημοσιογραφίας»

Τέλος, στην περίφημη  Νύχτα των Διαφημισοφάγων του Φεστιβάλ (The Night ο AdEaters) που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η φετινή επιλογή ταινιών ήταν αφιερωμένη στη μαγεία της διαφήμισης ταινιών. Μια μοναδική κινηματογραφική προβολή που έχει διαρκέσει 38 χρόνια σε όλο τον κόσμο και σταμάτησε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., στην Αποθήκη Α, ως μέρος του Mediamixx Festival.

Το Forum πλαισιώθηκε από «Marketplace» με νυχτερινές αγορές, πολλά πάρτι, Fοοd fest και μουσικό φεστιβάλ.

 

Forum για την Υγεία, Διατροφή, Ομορφιά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Αθήνας επί  τρία συνεχή χρόνια  το «ΔΥΟ Forum για την Υγεία» έρχεται και στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη διοργάνωση του Ομίλου ΖΙΤΑ με τη συνεργασία 20 επιστημονικών ιατρικών εταιρειών, η οποία καθιερώθηκε ως η «γιορτή της Υγείας» στο Ζάππειο, ανηφορίζει το Νοέμβριο στη Μακεδονία.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται το διήμερο, 24 & 25 Νοεμβρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς.

Με το σύνθημα «Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία», το ΔΥΟ FORUM που θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό  γίνεται η «γέφυρα», όχι μόνο για τη μεταφορά γνώσης και πληροφορίας, αλλά και για την ανάπτυξη μίας πιο άμεσης και αποτελεσματικής σχέσης μεταξύ πολιτών και επιστημονικής κοινότηταςοι οποίοι έρχονται  κοντά στους ειδικούς και μιλούν συγκεκριμένα και εξατομικευμένα μαζί τους.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (π.χ. αξιολόγηση φυσικής κατάστασης/εργομέτρηση, συμβουλευτική για ορθοπεδικά θέματα). Θα μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλές από διαιτολόγο.

Ενδεικτική θεματολογία : Η υγεία των ματιών, η σημασία του εμβολιασμού, η διάγνωση και θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου, οι καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου και η πρόληψη, η στυτική δυσλειτουργία, η υγεία των μαλλιών, οι μέθοδοι αντιγήρανσης, η φροντίδα του δέρματος, οι εξελίξεις στην Αισθητική Χειρουργική, η αισθητική οδοντιατρική, η κοσμητική γυναικολογία.

 

Εμείς και οι άλλοι…

100 χρόνια Άσυλο του Παιδιού

Μια ξεχωριστή  τελετή εορτασμού, με την παρουσία του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου οργάνωσε στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», συμπληρώνοντας 100 χρόνια Ζωής,

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής  του Μεγάρου Μουσικής με προβολή βίντεο με την ιστορία του και την ομιλία της Προέδρου του «Ασύλου του Παιδιού», κ. Μαίρης Ευθυμιάδου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του κ Δημάρχου Θεσσαλονίκης, . Γιάννη Μπουτάρη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας,  Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπρύτανη ΑΠΘ, Γιώργου Δέλλιου και του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Επετειακό Λεύκωμα του Ασύλου «1919-2019»  από το συγγραφέα κ. Τραϊανό Μάνο που το επιμελήθηκε.

Η βραδυά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού» και τη Νεανική Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την τελετή συντόνισε και παρουσίασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Η μεγάλη γιορτή του ΑτΠ ολοκληρώθηκε με το δείπνο, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου του ιδρύματος.

Tο επόμενο πρωί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε και τα δύο συγκροτήματα του Ασύλου του Παιδιού. Ξεναγήθηκε σε αυτά και απόλαυσε τις γιορτές που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά όλων των ηλικιών και στη συνέχεια γευμάτισε μαζί με τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης.

 

Red Carpet Party για τις Θερμαΐδες

Το «RED CARPET PARTY»  που έγινε πρόσφατα σε γνωστό χώρο  της Νέας Κρήνης είχε  στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του Παιδονευρολογικού Τμήματος  και Νευροφυσιολογικού Εργαστήριου  της 1ης Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την αγορά Ηλεκτροεγκεφαλογράφου, απαραίτητου για την διάγνωση επιληψίας και άλλων νευροαναπτυξιακών καταστάσεων σε παιδιά και εφήβους.

Ο στόχος επετεύχθη με άριστη  προετοιμασία απο  τους οργανωτές – τη Γυναικεία Οργανωση  ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ –  και  την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  του Ομίλου Νομικών Σωκράτη Προβατά  και του οικοδεσπότη της βραδιας Λ. Γαβαλά.

Την εκδηλωση στήριξαν αφιλοκερδώς η γνωστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα – που έχει δείξει στο παρελθόν την ευαισθησία της δίνοντας παραστάσεις και βοηθώντας εθελοντικά τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες – σε ένα ξεχωριστό show  με διεθνή και ελληνικά τραγούδια με άρωμα red carpet και 7μελη ορχήστρα  από εξαιρετικούς μουσικούς. Η παράσταση πλαισιώθηκε από την Electric Violin Performance με τη βιολονίστα Leida Taxiraj..

Προηγούμενο άρθρο«Μόνο αν θέλω»: δεν είναι ίδιες όλες οι αγκαλιές…
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αποπροσανατολισμός της κονωνίας
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.