ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
1272

alexandri

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Γράφει η Λιάνα Αλεξανδρή

 *Το ευγενές άθλημα της ρητορείας

Είναι στο DNA μας εδώ και χιλιετίες. Ο διάλογος, η ρητορεία, η  λεξιθηρία, η σοφιστεία.  Σήμερα, με τον όρο debate σηματοδοτούμε, από τις πολιτικές  αντιπαραθέσεις, μέχρι τους Αγώνες Ρητορείας ως άθλημα, στο  οποίο διαπρέπουν

προικισμένοι με το δώρο του λόγου φοιτητές  απ’ όλο τον κόσμο.

Φέτος το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, η μεγαλύτερη διοργάνωση debate σε όλο τον κόσμο, θα γίνει  στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 27/12/2015 έως 04/01/2016, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Την οργάνωση του πρωταθλήματος έχει αναλάβει η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του debate στην εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 1300 φοιτητές από περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 70 χώρες, με στόχο την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Debate, αλλά και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, της περαιτέρω ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, του δομημένου λόγου και της επιχειρηματολογίας μεταξύ νέων.

Το  Πρωτάθλημα Debate θα φέρει στη Θεσσαλονίκη νέους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως η πόλη, αλλά και η Ελλάδα στο σύνολό της

*Βραβεία Ελληνική Αξία Ελλάδος

Η Ελλάδα συνήθως δεν επιβραβεύει τα παιδιά της. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, όμως, κάνει τη διαφορά και από πέρισυ βραβεύει κάθε Δεκέμβριο τους αφανείς ήρωες της –δυσεύρετης πια – ελληνικής παραγωγικότητας, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Όσους, με λίγα λόγια, τολμούν να επενδύσουν σε καιρούς μνημονίου και παρά το συστηματικό πόλεμο της Πολιτείας κατά του Επιχειρείν. Πρόκειται για πρωτοβουλία – θεσμό του ΣΒΒΕ, ο οποίος συνεργάστηκε για 2η φορά με την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 8 τομείς αριστείας.Η τελετη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παρουσία εκατοντάδων επιχειρηματιών, εκπροσώπων  δημοσιών φορέων , ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.

Το Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης μοιράστηκαν οι Εταιρείες

  • ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΠΙΝΔΟΣ»και η
  • ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ   Το Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης
  • η Δομοτεχνικη ΑΕ και τον Έπαινο η  DOPPLER ABEE ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ

Το Βραβείο Αριστείας Μικρής Επιχείρησης η B & T COMPOSITES ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΕΤΕ, το Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας

  • η Κατερίνα Νένδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΕΝΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΕ – SELECT,
  • το Βραβείο Καινοτομίας  η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ,το Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας  η SMILE COSMETICS ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ
  • και η ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΙ – ΚΡΙ ΑΕ,  τον  Έπαινο Εξαγωγικής Αριστείας η ΕΚΜΕ AE, το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας
  • η SP – CARTONPACK HELLAS AE,  το Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΟΥΜΥΛ και η DASTERI AE και τον Έπαινο Τεχνολογικής Αριστείας η CONTROLA AEBE. Το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, η ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ Τελος, τo Ειδικό Βραβείο για τη συνολική προσφορά της στην οικονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης έλαβε  η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

*Η Θεσσαλονίκη επιμένει…εμπορικά

Και όμως, κάτι κινείται!  Μετά από πολλές ζοφερές ειδήσεις που αφορούν τις χιλιάδες των επιχειρήσεων λιανικής που κλείνουν κάθε μήνα, μετά τις γκρίζες προβλέψεις των διεθνών Οίκων για συνεχιζόμενη ύφεση και το 2016, μετά όλα τα μαύρα κι αραχνα που παρελαύνουν καθημερινά στα βράδυνα δελτία, φαίνεται ότι η Θεσσαλονίκη  ανθίσταται. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι κάθε μέρα ξεφυτρώνουν νέα καταστήματα στο κέντρο, κόντρα στις προβλέψεις, κόντρα στη μιζέρια των καιρών, κάτι φαίνεται να αλλάζει στην πόλη.  Για του λογού του αληθές:

– Η αντικαπνική εκστρατεία μπορεί να μην ειχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην Ελλάδα, γέννησε όμως μια νέα κατηγοίια…μη καπνιστών, τους ατμιστές. Όπως πάντα,  πρώτοι σε ρεκόρ του είδους, έχουμε τους περισσοτέρους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ευρώπη και, βέβαια, τα αντίστοιχα καταστήματα με τα σχετικά εξαρτήματα

Η  ΝΟΒΑCCO, μία  από τις πρώτες Εταιρείες που εισήγαγαν το άτμισμα στην Ελλάδα, το 2008,  εγκαινίασε  ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη Διαγώνιο. Με καινοτόμα και πιστοποιημένα προϊόντα πρωταγωνιστεί στη διάδοση της νέας συνήθειας του ατμίσματος που απαλλάσσει πολλούς καπνιστές από τη βλαβερή συνήθεια του τσιγάρου.

– Φυσική μαστίχα, γλυκές και αλμυρές γεύσεις, λουκούμια,,λικέρ και ούζα, καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα διατίθενται στο νέο Μastiha Shop που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην οδό Βογατσικού. Τα περισσότερα προϊόντα  έχουν ως βάση την παγκοσμίως γνωστή μαστίχα της Χίου και είναι γνωστά για την υψηλή διατροφική τους αξία

Τα καταστήματα Μastiha Shop ανήκουν στην εταιρία Mediterra, η οποία είναι θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Σήμερα λειτουργούν 15 τέτοιες μονάδες  σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-Το  δεύτερο κατάστημα της στη Θεσσαλονίκη  (Μητροπολίτου Ιωσήφ) εγκαινίασε η   Zoniou Everlasting Essence που συνδέεται με το χώρο του αρώματος από το 1977. Η  Εταιρία  Α.Ζώνιου-Κ.Μπεκρής Ο.Ε. αναπτύχθηκε αρχικά με γραφεία, αποθήκες και κατάστημα λιανικής στη  Βίκτωρος Ουγκώ  στη Θεσσαλονίκη ενώ, παράλληλα, λειτουργεί κατάστημα στη Μυτιλήνη

*Στο πνεύμα των ημερών

Όλοι περνάμε δύσκολα. Αλλά κάποιοι περνούν… πιο δύσκολα

Σειρά γιορταστικών  εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης προς ενίσχυση Σωματείων και Συλλόγων  που δραστηριοποιούνται εντατικά τις  μέρες  αυτές

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του  κοσμηματοπωλείου Ζ by Aliki Vergidou, ενός χώρου με άποψη, ποιότητα και  στιλ ήταν μόνον η αρχή. Η  Αλίκη Βεργίδου, Γεν Γραμματέας του Συλλόγου «Θερμαϊδες»  αφιέρωσε μέρος των εσόδων της βραδιάς για τους σκοπούς του Σωματείου.

Μια ακόμη εκδήλωση με παρόμοιο χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε  στο Atelier Selections Kostinou στη Μητροπόλεως , όπου η σχεδιάστρια  Αναίς Κωστίνου παρουσίασε τη νέα της δουλειά  Τμήμα των εσόδων της εκδήλωσης διατέθηκε για την ενίσχυση των σκοπών  του  Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» .

Τέλος, ο Αλέξης και η Ματίνα Ρουτσώνη των καλλυντικών GEROVITAL Store by Ana Aslan Thessaloniki,  υποδέχτηκαν τους φίλους και πελάτες τους στο ομώνυμο κατάστημα παρουσιάζοντας αποτελεσματικές θεραπείες της σύγχρονης κοσμετολογίας . Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης διατέθηκε  στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια- Ευχή) Ελλάδος.

*Doctor Care

Ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα, σε δύσκολες εποχές  πραγματοποιήθηκε από γνωστούς επιχειρηματίες και επιστήμονες του χώρου της Υγειάς. Το Doctor Care, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια άριστα εξοπλισμένο Πολυϊατρείο ΠρωτοβάθμιαςΥγείας, λειτουργεί από το Νοέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Λιμάνι

Doctor Care

Το Doctor Care διαθέτει ήδη 26 στελεχωμένα ιατρικά τμήματα , με αντίστοιχους επιστημονικά υπεύθυνους, υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μοντέρνες εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε χώρο 1.500 τμ. ο οποίος  αναδιαμορφώθηκε από την αρχή ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες μιας Ιατρικής Πρότυπης Μονάδας. Στους ορόφους στεγάζονται τα Ιατρικά  που  έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Το Πολυϊατρείο  λειτουργεί καθημερινά 13 ώρες (08.00-21.00) και το Σάββατο (08.00-16.00), ενώ στο προσεχές διάστημα η λειτουργία του θα επεκταθεί στις 16 ώρες καθημερινά. Συνεργάζεται με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες καθώς και με την κάρτα υγείας ΕΥ CLUB.

Η νέα  επένδυση στηρίζει σημαντικά την οικονομία της πόλης καθώς θα απασχολήσει περισσότερους από 100 εργαζόμενους-συνεργάτες (ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) αλλά και θα δώσει δουλειά σε δεκάδες παρεμφερείς ειδικότητες (διαγνωστικά κέντρα, προμηθευτές αναλωσίμων κλπ).

*100 χρόνια φιλοξενίας

«Συντεχνία των εν Θεσσαλονίκη Ξενοδόχων ύπνου» ήταν η αρχική  επωνυμία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1914 και έχει αναδειχθεί σήμερα  σε έναν ισχυρό τουριστικό φορέα της πόλης με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις πτυχές της οικονομίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη ίδρυση της Ένωσης και με πρωτοβουλία της Διοίκησης της πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης  «Εκατό χρόνια φιλοξενίας – Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ( 1914-2014)» που έγραψε και επιμελήθηκε ο ιστορικός αρχιτεκτονικής, καθηγητής κ. Βασίλης Κολώνας  και εξέδωσε η  University Studio Press.  Η έκδοση φιλοξενεί στις 283 σελίδες της ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των οικογενειών των ξενοδόχων της πόλης, του συγγραφέα, συλλεκτών, του ΕΟΤ κ.α.  καθώς και κείμενα μέσα από οποία ο αναγνώστης μαθαίνει την ιστορία των ξενοδοχείων ευρωπαϊκού τύπου και τη διαδρομή τους στα εκατό χρόνια παρουσίας τους.

ENOSSI HOTELSΌπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Α.. Θωμόπουλος  «η μακρόχρονη ιστορία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η συμβολή της στην κοινωνία, μας γεμίζουν με ευθύνη ώστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε η Ένωσή μας και να συμβάλλουμε απρόσκοπτα στην ανάπτυξη της περιοχής».

Το βιβλίο, παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και μέσα από βιωματικές εμπειρίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  Γιάννης Μπουτάρης, ο δημοσιογράφος,  Νίκος Μέρτζος, η προϊσταμένη Π.Υ.Τ. της Κεντρικής Μακεδονίας,  Περσεφόνη Τρίχα και ο συγγραφέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.