“Ο ΓΟΥΡΓΟΥΡΗΣ”: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ

0
3175

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr

“Ο Γουργούρης”, Τασούλα Επτακοίλη, εικονογράφηση: Τόμεκ Γιοβάνης, εκδ. Πατάκη

Ένας γάτος που ζει σε ένα διαμέρισμα στη μεγάλη πόλη. Κι ένα σκυλάκι που γεννήθηκε σε ένα χωριό ψηλά στο βουνό. Τους χωρίζουν πολλά. Όμως τους ενώνει κάτι που άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί. Ούτε άλογο. Ούτε κατσίκα. Ούτε αγελάδα. Ούτε κότα. Ούτε κουνέλι. Ούτε… Ούτε… Ο γάτος είναι ο Γούρης, από το Γουργούρης. Ο σκύλος δεν έχει όνομα. Αν θέλετε, όμως, μπορούμε να τον φωνάζουμε κι αυτόν Γουργούρη. Ναι, αλλά τα σκυλιά δε γουργουρίζουν, θα μου πείτε. Είστε σίγουροι;

Μια ιστορία για την αγάπη που ποτέ δε χάνεται. Για την ανθρωπιά και την απανθρωπιά – ανθρώπων και ζώων. Και για το πόσο ωραίο είναι να είσαι διαφορετικός.

Η ιστορία της Τασούλας Επτακοίλη, αφορά έναν γάτο που απολαμβάνει την αγάπη , την φροντίδα , το σεβασμό αντίθετα από τον μικρό σκύλο- που δεν έχει καν όνομα και δεν είναι τυχαίο- που από τη μέρα που είδε το φως δέχεται την απόρριψη από τους γύρω, μιας και δεν μοιάζει όπως οι όμοιοι του σκύλοι.

Η μόνη που τον αγαπά η μάνα σκύλα, αλλά και αυτή αναγκάζεται για να τον σώσει από τον χλευασμό και την απόρριψη των γύρω, να τον διώξει από κοντά της, στέλνοντάς τον στην πόλη, πιστεύοντας ότι μόνο έτσι η διαφορετικότητά του θα καλυφθεί.

Μια πρωτότυπη ιστορία για την αγάπη που μπορεί όλα να τα νικήσει .

Μια ιστορία για την διαφορετικότητα εν τη γενέσει που όταν δεν υπάρχει αποδοχή μπορεί και να γιγαντώσει.

Μια ιστορία για την άσχημη συμπεριφορά των ανθρώπων προς στα ζώα.

Μια ιστορία που ξαφνιάζει, συγκινεί, γεννά διαφορετικά συναισθήματα και προκαλεί σκέψεις κυρίως όταν ο διαφορετικός σκύλος βρίσκει την ταυτότητα του και γίνεται αποδεκτός.

Μια μικρή ιστορία στην πόλη και στην ύπαιθρο με σκηνές που εναλλάσσονται.

Μια ιστορία που προκαλεί τον αναγνώστη και τον αναγκάζει να δει πολλά περισσότερα από αυτά που μοιάζει  να θέλει να επικοινωνήσει η συγγραφέας.

Μια ιστορία με πολλές αναγνώσεις.

Μια καλογραμμένη ιστορία με πολλά μηνύματα και αποδέκτες.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες του Τόμεκ Γιοβάνη ντύνουν όμορφα την ιστορία.

Η Τασούλα Επτακοίλη, μας συστήνεται με αυτή την πρώτη παιδική ιστορία και τραβά το ενδιαφέρον μένει να δούμε τη συνέχειά της.

Το βιβλίο προτείνεται στο σπίτι, στο σχολείο, στο ταξίδι και στις Βιβλιοθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.