ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

0
1234

esiea

Την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού ζητεί η ΕΣΗΕΑ με επιστολές της προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουμε τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, καθώς και των διαπιστευμένων συντακτών.
Η ελεύθερη πρόσβαση του δημοσιογράφου στον κύκλο των ενδιαφερόντων του, και στην προκειμένη περίπτωση, στις πηγές πολιτισμού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.
Ακόμη και το πρόσχημα οικονομικών λόγων δεν μπορεί να ευσταθεί, δεδομένου ότι η σχετική υπουργική απόφαση διευρύνει τον κύκλο των προσώπων που μπορούν να έχουν ελεύθερη είσοδο στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται προκλητικά οι δημοσιογράφοι.
Θεωρούμε ότι θα αποκαταστήσετε άμεσα το ζήτημα, που έχει προκληθεί”.

Προηγούμενο άρθροΤΙ ΛΕΕΙ Ο “ΜΑΚΜΠΕΘ” Κ. ΚΑΒΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΚΘΒΕ, ΚΡΙΣΗ & ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
Επόμενο άρθροΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.