ΕΣΗΕΜΘ για τη ΔΕΒΘ: Οφείλετε να στηρίζετε στην πράξη την Περιφέρεια

0
852

Μετά την αλλαγή προγραμματισμού της συνέντευξης Τύπου για τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία επρόκειτο να γίνει στην Αθήνα αλλά τελικά θα γίνει αρχικά στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Δευτέρα, και  θα ακολουθήσει δεύτερη συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα, η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρούν θετικό βήμα, αν και μισό, των διοργανωτών της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης να δώσουν τη Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση στη φυσική έδρα της και όχι στην Αθήνα, όπως με ανεξήγητο τρόπο είχαν αρχικώς αποφασίσει. Βήμα μισό, επειδή έκριναν απαραίτητο να δοθεί, μόλις δύο ημέρες αργότερα, ανάλογη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, θεωρώντας προφανώς ότι η ενημέρωση που παράγεται στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να φτάνει σε ολόκληρη τη χώρα. 

Την αλλαγή αυτή προκάλεσε η αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και των θεσμικών οργάνων του, που εκδηλώθηκε αυθόρμητα στη δημόσια σφαίρα, επισημαίνοντας μια αυτονόητη παραδοξότητα: Αν μια πόλη με 1,5 εκατ. κατοίκους έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί επί 15 χρόνια την κορυφαία, διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση της Ελλάδας για το βιβλίο, δεν γίνεται να θεωρείται ανεπαρκής για να υποδεχτεί και να διαχειριστεί την ενημέρωση σχετικά με αυτή.

Η μερική έστω αναδίπλωση των διοργανωτών της ΔΕΒΘ μπορεί να λειτουργήσει και ως χρήσιμη υπενθύμιση σε όλους τους θεσμικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη ότι δεν αρκεί να αναπαράγει κανείς τη ρητορική για την ανάγκη να στηριχτεί η περιφέρεια, αλλά οφείλει να τη στηρίζει εμπράκτως, χωρίς να αγνοεί και να απαξιώνει το τοπικό δυναμικό».

Προηγούμενο άρθροΗ Φιλαρμονική Ορχήστρα του Hangzhou στις 18/4 στο Μέγαρο Μουσικής
Επόμενο άρθροΠαράταση για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και μετά… Ευρώπη!
Σπούδασα Νομικά, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη. Και διευθυντή το Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» την οποία διηύθυνα από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Τώρα, όλη η ψυχή για το thinkfree. Ούτως η άλλως, η μεγαλύτερη ατομική αντίσταση του ανθρώπου υπήρξε ανέκαθεν η ελεύθερη σκέψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here