Έξυπνες πόλεις και στη Θεσσαλονίκη

0
934

Οριοθετούν θέσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (στη φωτό με την καθηγήτριά τους Πέρη Μεντζέλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα), επισκέπτονται τους σταθμούς δωρεάν φόρτισής τους, κάνουν ερωτηματολόγια, επιτόπιες παρατηρήσεις, εκπονούν εργασίες όπως αυτή για το έξυπνο πάρκινγκ και παρουσιάζουν κάθε χρόνο τη δουλειά τους (10 Ιανουαρίου στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης)…
Είναι οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου που στο πλαίσιο του μαθήματός τους «Έξυπνες Πόλεις» κάνουν πράξη τις ιδέες τους για μια καλύτερη, ποιοτικότερη καθημερινότητα από αυτή που ζουμε.
Η καθηγήτριά τους Πέρη Μεντζέλου διδάσκει αυτό το μάθημα τέσσερα χρόνια τώρα σε 56 μέχρι σήμερα μαθητές και όπως δηλώνει είναι περήφανη και εντυπωσιασμένη από τις ιδέες των φοιτητών της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις κάνουν πράξη.
«Η ιδέα της έξυπνης πόλης δεν είναι στατική. Συνεχώς εξελίσσεται Πρόκειται για μια σειρά διαδικασιών με τις οποίες οι πόλεις ενσωματώνουν τις ψηφιακές τεχνολογίες και τις μετατρέπουν σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, σε βέλτιστη χρήση πόρων, σε όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον», λέει.
Πόλεις βιώσιμες, ανθεκτικές, πόλεις σύγχρονες που μετατρέπουν το «ευ ζην» σε καθημερινότητα.
Σ αυτές τις πόλεις θέλουμε να ζήσουμε. Αυτές τις πόλεις σχεδιάζουν οι φοιτητές μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.