Εξυπνες πόλεις: Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

0
629

Την πενθήμερη παράταση των αιτήσεων για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) που οργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) και ειδικότερα το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και αφορά στον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Τεχνικών Έργων ανακοίνωσε η υπεύθυνη του Προγράμματος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Πέρη Μεντζέλου .
«Οι υποδομές είναι το Α και το Ω για μία πόλη. Οι υποδομές είναι ένα αντικείμενο που έχει μεγάλη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Στο Μεταπτυχιακό αυτό μπορούν να πάρουν μέρος πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες , πολεοδόμοι. Η έξυπνη πόλη ήρθε και στην Ελλάδα», τόνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Πέρη Μεντζέλου.
Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα υπάρχουν πέντε έξυπνες πόλεις , τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Λάρισα και το Ηράκλειο στην Κρήτη. Η καθημερινότητα των κατοίκων σε αυτές τις πόλεις έχει πλέον αλλάξει ενώ διευκολύνεται η προσβασιμότητα σε υπηρεσίες. Αυτό βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Η τεχνολογία προσφέρει νέες δυνατότητες στους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και στις Αρχές, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν για να προστατεύσουν το περιβάλλον, να εξοικονομήσουν χρήματα και να διαχειριστούν σωστότερα τις καθημερινές υποχρεώσεις τους μέσα στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.