ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

0
659

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προκειμένου ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις, στην παρούσα απαιτητική συγκυρία, να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση της δράσης θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, αντί τη 19η Ιουνίου 2020, και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη δράση συμμετέχουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με επιδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων έως 65%, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τα 800 ευρώ των επιχειρήσεων
Μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, από επαγγελματίες που αν και οι επιχειρήσεις τους ήταν σε αναστολή δεν έλαβαν τα 800 ευρώ,
Το θέμα ανατέθηκε στον επιστημονικό συνεργάτη του ΕΕΘ Γιάννη Δόβελο ο οποίος μεταξύ των άλλων ενημερώνει πως υπάρχει νέα προθεσμία για την υποβολή αίτησης. Σύμφωνα με τον κ Δόβελο , οι επαγγελματίες πρέπει μέχρι τις 17/6/2020 να υποβάλλουν νέα αίτηση στην πλατφόρμα myBusinessSupport , αφού όμως κάνουν διορθώσεις στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ αφού συνεννοηθούν με τους λογιστές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.