ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

0
1232

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει ένα φάσμα παραστατικών τεχνών από το θέατρο και τον χορό μέχρι τη θεατρική όπερα και τις συναυλίες και με διεθνείς συμμετοχές θα υλοποιηθεί φέτος για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Δάσους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης παρουσίασε την Πέμπτη το πρόγραμμα μαζί με ευχάριστα νέα για χρηματοδότηση που εξασφάλισε για το Φεστιβάλ αλλά και μία μόνιμη έκθεση κοστουμιών από το ΕΣΠΑ, την παρουσία του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και τη συνέχιση των παιδικών εργαστηρίων του ΚΘΒΕ.

Γράφει η Κατερίνα Νικολάου

Το ποσό των 300.000 ευρώ εξασφάλισε το ΚΘΒΕ προκειμένου να χρηματοδοτήσει για δύο χρόνια το διεθνές μέρος του Φεστιβάλ Δάσους που θα φιλοξενήσει φέτος παραστάσεις από το Ισραήλ, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και άλλες χώρες αλλά και την μόνιμη έκθεση κοστουμιών από το βεστιάριο του ΚΘΒΕ “Ίχνη του Εφήμερου” την οποία επιμελείται η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ιουλία Σταυρίδου. Μάλιστα η έκθεση θα ανανεώνεται περιοδικά ωστόσο εξίσου σημαντική κρίνεται η στεγάνωση του βεστιαρίου ώστε τα ρούχα να παραμένουν ασφαλή. Η έκθεση θα λειτουργεί και τα πρωινά και η είσοδος θα κοστίζει 3 ευρώ ενώ για γκρουπ άνω των 10 ατόμων η τιμή θα μειώνεται κατά ένα ευρώ.

Τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο διεθνές κομμάτι του Φεστιβάλ Δάσους 1-14 Ιουλίου επέλεξαν η Μαρία Τσιμά, ο Σάββας Πατσαλίδης και η Αμαλία Κοντογιάννη. “Πρόκειται για παραστάσεις που είδαμε σε ταξίδια μας σε φεστιβάλ και ξεχώρισαν προσπαθήσαμε να τις φέρουμε εδώ ή τις είδαμε σε dvd και είχε ενδιαφέρον“, δήλωσε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ.

Οι εργασίες

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Έλσας Σπυριδοπούλου από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν στα θέατρα Δάσους και Γης, για το οποίο μάλιστα είχε υπάρξει πέρσι παρέμβαση εισαγγελέα, ο Γιάννης Αναστασάκης απάντησε πως θα γίνουν εργασίες και τώρα και σε διάστημα όπου θα υπάρχει κενό από εκδηλώσεις. «Δεν πρόκειται για εργασίες που θα κινδύνευε κάποιος θεατής αν δεν γινόταν τώρα», είπε ο Γιάννης Αναστασάκης και συμπλήρωσε: “απλώς επιδιώξαμε μέσα από το Act for Greece να μαζέψουμε χρήματα ώστε να γίνουν αυτό το καλοκαίρι όλα αυτά που δεν έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια για να μην τα βρούμε μπροστά μας όλα αυτά μετά”. Δεν μπόρεσε μάλιστα να κρύψει την απογοήτευσή του που οι επιχειρήσεις της πόλης δεν συνέβαλαν στο ποσοστό που ο ίδιος θα περίμενε στη δράση για τη συλλογή χρημάτων για την αποκατάσταση του Θεάτρου Δάσους. “Ευτυχώς μέσα από κινήσεις που κάναμε ο Πρωθυπουργός έδωσε ένα ξεχωριστό κονδύλι του οποίου προχωρά η εκταμίευση. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαστεί πάλι να αποτανθούμε στην Πολιτεία αλλά περνάνε όλοι δύσκολα προφανώς κι έτσι δεν μπορούν να διαθέσουν κάποια λίγα χρήματα”, είπε ο Γ. Αναστασάκης. “Εγώ πίστευα ότι ήταν απλό, 20 επιχειρήσεις της πόλης θα έδιναν από 5.000 και θα είχαν και ανταποδοτικά οφέλη. Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Δεν καταφέραμε αυτό να έχει αίσιο αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε όμως την προσπάθεια, ήταν η πρώτη φορά που έγινε crowdfunding στο Κρατικό, ελπίζουμε την επόμενη φορά να πάει καλύτερα”, είπε.

Συνεχίζονται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια

Για δεύτερη χρονιά φέτος οργανώνονται τα ολοήμερα θεατρικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ. Σύμφωνα με την υπεύθυνη των παιδικών εργαστηρίων Κωνσταντίνα Ματζίρη φέτος θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες δραστηριότητες και μάλιστα μία φορά την εβδομάδα για μία ώρα θα συμμετέχουν και οι γονείς στο θεατρικό παιχνίδι. Το κόστος των παιδικών εργαστηρίων για τους γονείς ανέρχεται στα 70 ευρώ την εβδομάδα και περιλαμβάνει τρία γεύματα που δίνονται και με τη βοήθεια χορηγών ενώ στο δεύτερο παιδί η τιμή διαμορφώνεται στα 60 ευρώ την εβδομάδα. Φέτος στις δραστηριότητες των θεατρικών εργαστηρίων προστέθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την αρωγή ψυχολόγου.

Το ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο

Οι “Επτά επί Θήβας” θα επαναληφθούν φέτος με την Κλειώ Δανάη Οθωναίου αυτή τη φορά στον ρόλο της Αντιγόνης και θα ανοίξουν μάλιστα τα Επιδαύρια 2017, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό σύμφωνα με τον κύριο Αναστασάκη. Επίσης το ΚΘΒΕ ενισχύει τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με μια δεύτερη παραγωγή, την επιτυχημένη «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (Κτίριο Τσίλλερ) του Εθνικού Θεάτρου τον Ιούλιο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο θεσμών, η παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, θα κάνει τιμητικά πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Φέτος οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιούνται παράλληλα στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών ενώ οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες του διεθνούς μέρους θα παρουσιάσουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως θεατρικά εργαστήρια.

Πρόγραμμα

1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

 

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σλοβενία – Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko Ljudsko Gledališče Celje)

«Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν

Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ένα κλασικό κείμενο σε μια σύγχρονη θεατρική απόδοση με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό.

 

Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Παίζουν: Branko Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc

 

Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισπανία – Ζero en conducta theatro

Αllegro ma non troppo (ή …αν η αγάπη είναι τυφλή…γιατί μας κοιτάζει;)

Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

 

Συγγραφέας: Jose Antonio Puchades (Putxa)

Δραματοποίηση: Julieta Gascón, Putxa

Σκηνοθεσία: Putxa

Μουσική: Arnaud Spicq

Παίζουν: Putxa, Julieta Gascón

 

Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ρουμανία – Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul National IL Caragiale)

«Τρικυμία»

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov,  του σημαντικού Βούλγαρου Σκηνοθέτη (Δον Ζουάν, Εθνικό Θέατρο Σόφιας 2011), αυτή τη φορά με το σαιξπηρικό αριστούργημα της Τρικυμίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίωνα Καραμήτρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πάνω από 70 συντελεστές που μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με τους ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς στο σκηνικό μιας άγνωστης γης (terra incognita) μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο, όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

 

Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Alexander Morfov

Παίζουν: Ion Caramitru, Alexandra Sălceanu, Mihai Călin, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei FInţi, Vitalie Bichir,   Marcelo S. Cobzariu, Mihai Calotă, Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam.

 

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

 

Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου

ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισραήλ –  Hanut 31 Theatre

«Plastic Heroes» του Ariel Doron

παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

 

Δημιουργία – εκτέλεση: Ariel Doron

 

Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πολωνία – Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

MEDEAS ON GETTING ACROSS

Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Jarosław Fret  και το Teatr Zar συνθέτουν μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση – work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.

 

Μουσική δραματουργία – εγκατάσταση – σκηνοθεσία: Jarosław Fret, Simona Sala

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Performers/Μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

 

 

Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολωνία – Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

«Armine, Sister»

Μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.

 

Ηθοποιοί/Μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

 

 

Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ελλάδα – Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.

Πρώτη παράσταση πριν την παρουσίαση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

 

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου

Παράλληλες Δραστηριότητες Διεθνούς Φεστιβάλ

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και τις αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

 

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου).

              

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Τετάρτη 7 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

 

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Μουσικοθεατρική παράσταση

Συναυλία: «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Πρωταγωνιστούν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη «Love tour ’17»

 

Σάββατο 24 Ιουνίου

Θέατρο

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Πρεμιέρα

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Μουσική παράσταση

«Breakin’ Mozart»

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου

Μουσική παράσταση

Θάνου Μικρούτσικου- Νίκου Καββαδία

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου κ.α.

Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου και Τρίτη 18 Ιουλίου

Θέατρο

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή

Σκηνοθεσία:   Σταύρος Σ. Τσακίρης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καζάκος, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος, Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος  Τριανταφυλλίδης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Θέατρο

«Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης  Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους-Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος.

 

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου

Θέατρο

«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης

 

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Θέατρο

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

 

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Χορός

Russian Ballet Theatre «Ωραία Κοιμωμένη»

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Θέατρο

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση του Νίκου Κυπουργού

Με τη συμμετοχή της Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου

​Παίζουν: Τζίμης Πανούσης (Τρυγαίος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Ειρήνη Καράγιαννη, Αιμιλιανός Σταματάκης.

Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελίτα Κουνάδη, Ηλίας Κουνέλας, Ελένη Μπούκλη, Μαρία Νίκα, Μαρίνα Σάττι, Γιωργής Τσουρής, Αντιγόνη Φρυδά.

Εθνικό Θέατρο

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου

Θέατρο

«Βάκχες» του Ευριπίδη

ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ΔΗ-ΠΕΘΕ Λάρισας

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος), Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Άλκηστη» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία – Επεξεργασία μετάφρασης: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Διανομή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Κίτσου, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Βασαρδάνης, Σωτήρης Τσακομίδης, Ερρίκος Μηλιάρης, Κίττυ Παϊταζόγλου

Χορός: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Γιώργος Ζυγούρης, Στάθης Κόικας, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Νούσης, Χρήστος Ξυραφάκης, Στέλιος Παυλόπουλος, Δημόκριτος Σηφάκης, Περικλής Σκορδίλης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Βαλάντης Φράγκος
Εθνικό Θέατρο

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

 

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Θεατρική Όπερα

«Ευρώτας» του Θεόδωρου Λεμπέση, σε λιμπρέτο Γιάννη Φίλια

Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκι

Ηθοποιοί:  Τάσος Νούσιας  , Νάνα Παπαδάκη

Υψίφωνος:  Μαρία Κωστράκη

Μπασοβαρύτονος: Γιώργος Ματθαιακάκης

Χορός: Νικολέτα Κούτιτσα, Πηνελόπη Μωρούτ, Αρετή Παλούκη

Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Δευτέρα 3 Ιουλίου

Θέατρο

Piaf! The Show

 

Κυριακή 9 Ιουλίου

Μουσική

Συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Χοροθέατρο

«Χοροπαιδίες»

Σκηνοθεσία -Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση : Θόδωρος Λεμπέσης

Ενδυματολόγος :Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τους: Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με την το Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – «Η συνάντηση»  

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου

Χορός

The Social Body Dance Lab – «Grace Zone»

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Performance

Cayetano «Solo Project»

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παράσταση εικαστικού χορού

The Nest «One route to freedom / Trial one»

 

 

Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου

Performance

«Δανεικά Παπούτσια» – Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια σχεδόν Solo & A Capella μουσική παράσταση

Σύλληψη – Επιλογή τραγουδιών & κειμένων: Χριστίνα Μαξούρη

Ερμηνεύει: Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί: Σοφία Ευκλείδου, Τάσος Μισυρλής, Μιχάλης Βρέττας, Κώστας Καριτζής, Βασίλης Παναγιωτόπουλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.