FLAMENGO SUMMER INTENSIVE ΣΤΟ PLAYGROUND FOR THE ARTS

0
883

IntensiveFlamenco x4_ 01

Η Γιώτα Πεκλάρη, η Θέτις Μισίου, η Τζέσικα ΚαΪμπαλή και ο Ιάσονας Δαμιανός δημιουργούν ένα καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων φλαμένκο από τις 4 έως τις 20 Ιουλίου στο PLAYGROUND for the arts για όλα τα επίπεδα, συνδυάζοντας μαθήματα τεχνικής, χορογραφίας, compas, σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού.

 

Γιώτα Πεκλάρη: Μάθημα φλαμένκο για αρχάριους
Ένα εισαγωγικό μάθημα φλαμένκο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το είδος και για όσους θα ήθελαν να το ανακαλύψουν, με φρέσκια διάθεση, από την αρχή.

Ημέρες & Ώρες: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη: 19.00 – 21.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες
Επίπεδο: Αρχάριο
Κόστος: 70€

 

Γιώτα Πεκλάρη: Body music και Solcattu syllabes για χορευτές φλαμένκο
Η μουσική παράδοση της νότιας Ινδίας (Carnatic) περιέχει τρείς θεμελιώδεις έννοιες (gati=διαίρεση, jathi=πρόσθεση και solkattu=γλώσσα ρυθμικών συλλαβών) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρό τεχνικό εργαλείο για την εξερεύνηση, την εκτέλεση και τη δημιουργία ανεξάντλητων ρυθμικών μοτίβων. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για χορευτές φλαμένκο που θέλουν να βελτιώσουν τις εκτελεστικές τους ικανότητες αναπτύσσοντας τη μουσικότητα τους και για δασκάλους φλαμένκο που χρειάζονται ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διδασκαλία τους.

Ημέρες & Ώρες: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 20.00 – 21.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 60€

 

Θέτις Μισίου: Τεχνική ενδυνάμωση
Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής σώματος όπως στροφές, μαρκαρίσματα, ασκήσεις χεριών, ποδιών αλλά και ασκήσεις ρυθμολογίας (palmas). Σκοπός του μαθήματος είναι η σωστή τοποθέτηση του βάρους του σώματος, η βελτίωση της αντοχής και σιγά-σιγά ο συμμετέχων να αρχίσει να αποκτά έλεγχο στη κίνηση του σώματος του.

Ημέρες & Ώρες: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη: 19.00-20.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 40€

 

Θέτις Μισίου: Guajira con abanico
H Guajira είναι ένας ρυθμός που ανήκει στη κατηγορία των Cantes de Ida y Vuelta, των τραγουδιών που έχουν επιρροές από Λατινική Αμερική και κυρίως από τη Κούβα. Είναι ένα palo μελωδικό και λυρικό που συνήθως χορεύεται με βεντάλια. Εκτός από το τεχνικό και ρυθμικό κομμάτι σε αυτό το μάθημα θα δώσουμε ιδιαίτερη βάση στο εκφραστικό μέρος του χορού.

Ημέρες & Ώρες: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη: 20.00 – 21.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 40€ / Παρακολούθηση και των 2 τμημάτων (τεχνική + guajira): 70€

 

Τζέσικα Καϊμπαλή: Κίνηση και ρυθμός με αρχή το φλαμένκο
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμβαθύνει ο μαθητής στην σωματική του έκφραση μέχρι να βρει την δική του φυσική κίνηση, μέσα από τεχνικές φλαμένκο, σύγχρονου χορού, σωματικού θεάτρου και yoga. Αναλυτικά περιλαμβάνει:
Σχέση σώματος και ρυθμού – ποιοι είναι οι ρυθμοί και οι κινήσεις που το σώμα παράγει οργανικά με άξονα το φλαμένκο.
Σημασία στην αναπνοή : πότε εισπνέω πότε εκπνέω
Τεχνική ποδιών και στροφές
Μικρά κομμάτια από διάφορα palos
Συζήτηση ιδεών και σκέψεων

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές φλαμένκο, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τον σωματικό τους ρυθμό και κίνηση.

Ημέρες & Ώρες: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή:18.30 – 20.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 80€

 

Ιάσονας Δαμιανός: Αires de buleria
11.00 – 12.30
Μάθημα θεωρητικό και πρακτικό σχετικά με το compas και τα palmas. Εμβάθυνση στον μουσικό κώδικα της buleria και τις υποπεριπτώσεις που μπορεί να συναντήσει ο χορευτής/aficionao, από την fiesta μέχρι την σκηνή.

12.30 – 14.00
Εφαρμογή παραδοσιακών χορευτικών μοτίβων που διευκολύνουν τον χορευτή/ρια να δρομολογήσει τις μέχρι τώρα γνώσεις του κάνοντας το χορό του πιο άμεσο και ουσιαστικό.

Ημέρες & Ώρες: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουλίου, &
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 30 € / Παρακολούθηση και των 2 επιπέδων 50€

 

Γιώτα Πεκλάρη: Φλαμένκο πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική
Η Γιώτα Πεκλάρη ξεχωρίζει στον χώρο για την διαρκή έρευνα της πάνω στα όρια της τέχνης του φλαμένκο. Από το 2008 έχει παρουσιάσει έργα που συνδυάζουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική με το φλαμένκο και άλλες μορφές τέχνης (μέλος του ελληνικού body music ensemble Kantu Korpu, από 2009-2012)

Ημέρες & Ώρες: Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου: 12.30-14.30
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Επίπεδο: Μεσαίο – Προχωρημένο
Κόστος: 40€

 


Πληροφορίες
PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός, 11855
Τηλ: 210 85 44 836
www.playgroundforthearts.com
www.facebook.com/PLAYGROUNDforthearts

Πρόσβαση
Μετρό:
Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

Λεωφορεία:
Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΣΧΟΛΕΙA»
Γραμμη 813 (Αβέρωφ -Προύσσης) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»

Προαστιακός:
Σταθμός «ΡΟΥΦ»

Βρείτε το στο χάρτη
https://goo.gl/maps/ZWeRA7KoZRP2

Δηλώσεις συμμετοχής
Τηλεφωνικά στο 210 85 44 836
Μέσω email στο [email protected]

Προηγούμενο άρθροPILLBOX «SUMMER IN THE CITY» OPEN MARKET
Επόμενο άρθροΟΙ «ΒΑΚΧΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.