Forum «Occupy Fantasy!» στο πλαίσιο του project «P.I.G.S. / Σωτηρία»

0
507

p.i.g.sTο Project «P.I.G.S. / Σωτηρία» κορυφώνεται με το δημόσιο Συνέδριο / Forum «Occupy Fantasy!» στην Aθήνα, σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε το διάλογο με τους συμπολίτες μας.

Στόχος του Forum είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων. Οι διεθνείς συμμετέχοντες από τα πεδία της τέχνης, του ακτιβισμού, της οικονομικής και πολιτιστικής θεωρίας, καθώς και δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και πολίτες, καλούνται να συζητήσουν πάνω στα ζητήματα της τέχνης ως μέσο κοινωνικής παρέμβασης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης εν όψει ενός νέου ολοκληρωτισμού και τις παρούσες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσα από τις πρωτοβουλίες των πολιτών της.

Ο τίτλος του φόρουμ υποδηλώνει πως στην εποχή της υποβάθμισης της Πολιτικής σε Βιο-πολιτική, η επείγουσα αναζήτηση για μια διαφορετική και περισσότερο ευφάνταστη παρέμβαση της κοινωνίας των πολιτών είναι αναγκαία, αφού οι ιστορικά οικείες αντιδράσεις έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί ατελέσφορες στο επίπεδο της τρέχουσας πολυσύνθετης και παγκόσμιας πολιτικής πραγματικότητας.

Συμμετέχουν με εισηγήσεις μεταξύ άλλων:

ΕURΟPEAN ΑLTERNATIVES – Ségolène Pruvot (Γαλλία) Attac-Hellas – Γιώργος Δαρεμάς ΑRCHITECTURE WITHOUT BORDERS – Χάρης Μπίσκος Πλατφόρμα CITY OF ERRORS – Ελπίδα Μαρκιανίδου

Διεθνές P2P Lab – Βασίλης Κωστάκης Θέατρο ENTΡOΠIA – Μαρίλλη Μαστραντώνη Undergroundzero – Paul Bargetto (Η.Π.A.) TEATERMASKINEN – Anders Olsson (Σουηδία)

Ημερομηνία: 20 Oκτωβρίου 2013, στις 12.30 μ.μ.

Χώρος: Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, Iεράς Oδoύ 44, Kεραμεικός

Είσοδος ελεύθερη

Προηγούμενο άρθρο«Ο Αίσωπος… σε κόμικ» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς
Επόμενο άρθροΟ Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Love Casual Living
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.