Future Library Unconference: ΕΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

0
1248

Future Library UnconferenceTo Future Library αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και προσκαλεί στελέχη και φίλους βιβλιοθηκών στο 3ο Future Library Unconference, στη Θεσσαλονίκη, στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2015. Στο πλαίσιο της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει σήμερα η χώρα μας, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες και οι βιβλιοθήκες καλούνται πλέον να έχουν πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της συνεργατικής νοοτροπίας. Το Unconference 2015 αναδεικνύει την επιτυχία των συνεργασιών μας μέχρι τώρα και επενδύει στη συνεργατική δράση σε κάθε επίπεδο: προσωπικό, τοπικό, εθνικό, διεθνές. Οι βιβλιοθήκες αποκτούν εξωστρέφεια, επικοινωνούν, συνεργάζονται, δημιουργούν.

Δεκαεπτά και πλέον χώρες θα εκπροσωπηθούν στο Unconference: χώρες των Βαλκανίων, χώρες της Ευρώπης, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και άλλες. Με στόχο τη δικτύωση των ελληνικών βιβλιοθηκών με τις αντίστοιχες των Βαλκανίων, το Unconference 2015 πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την πρώτη συνάντηση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα του Future Library INELI-Balkans. Στο Unconference θα παρουσιαστούν επίσης ο απολογισμός της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2015, αλλά και το συνολικό πλαίσιο συνεργασίας του Future Library με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Ακόμη, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Future Library και του ΚΙΚΠΕ “Από την έρευνα στη διδασκαλία” με τη συνεργασία και την οικονομική ενίσχυση του ΚΙΚΠΕ και η συνεργασία του Future Library με τη Google.

Το πρόγραμμα του Unconference 2015 περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων: ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο Κnud Schultz, Διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarhus, η Δρ. Hannelore Vogt, Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολωνίας, ο Corey Wittig, βιβλιοθηκονόμος με ειδίκευση στα ψηφιακά μέσα για εφήβους στην Βιβλιοθήκη Carnegie του Πίτσμπουργκ, η Carme Fenoll, επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης για την Καταλανική Κυβέρνηση.

Το Unconference 2015 δίνει έμφαση στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων και οδηγεί τις βιβλιοθήκες σε περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής τους. Επιμένει στην μέθοδο του διαδραστικού εργαστηρίου με ευρύ φάσμα θεμάτων και επίκεντρο τις αποτελεσματικές συνεργασίες που ενισχύουν τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και την επίδραση τους στις τοπικές κοινότητες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε βιβλιοθήκες σε ετοιμότητα, οι οποίες αφουγκράζονται επείγουσες κοινωνικές ανάγκες και προσαρμόζονται αντίστοιχα. Στα εργαστήρια του Unconference 2015, οι βιβλιοθήκες μαθαίνουν να αναδιοργανώνουν το χώρο τους, να προσφέρουν πρόσβαση σε εργαλεία παραγωγής, να οργανώνουν και να εμπλουτίζουν προγράμματα εργαστηρίων με στόχο να προσφέρουν στο κοινό σύγχρονες δεξιότητες και δημιουργική απασχόληση.

Το Future Library Unconference καθιερώνεται σταδιακά ως μια σημαντική συνάντηση δυνάμεων του χώρου της γνώσης και της δημιουργίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: ένα φεστιβάλ μάθησης, νέων ιδεών, δημιουργίας νέων δεσμών και συνεργατικής δράσης!

 

Υποστηρικτές

Συνεργάτες

Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library και το Future Library Unconference 2015:

Future Library Unconference 2015

Future Library

Facebook

PORTO PALACE

Λεωφόρος 26ης Οκτωβρίου 65

Προηγούμενο άρθροΚΡΗΤΙΚΟΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!
Επόμενο άρθροENA ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟ LIVE ΣΤΗ “ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ”!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.