ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΑΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ «ESPRESSO Ή ΓΑΛΛΙΚΟ»;

0
1678
Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, 2016

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με εντυπωσίασε, πιο πολύ και από της Ακρόπολης. Ο λόγος είναι φυσικά τα εκθέματά του, που είναι αντυπωσιακά. Τα περισσότερα προέρχονται από τις ανασκαφές στην Κνωσσό και τη Φαιστό, το παλάτι του Μίνωα και το παλάτι του Ραδάμανθυ αντίστοιχα. Το εντυπωσιακό είναι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία σώζονται τα διάφορα αντικείμενα αν και έχουν ηλικία 3,5-4.000 ετών. Όπως για παράδειγμα οι κούπες που θυμίζουν φλυτζανάκια του καφέ, νες – γαλλικό – εσπρέσσο, θαρρείς και είναι βγαλμένα από σύγχρονη συλλογή.

Περισσότερα: Μινωικός πολιτισμός, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, 2016
Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, 2016
Προηγούμενο άρθρο#BE ONE CONCEPT ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Επόμενο άρθροHEALTHY SEAS FASHION PROJECT
Σπούδασα Νομικά, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη. Και διευθυντή το Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως πολιτιστικός συντάκτης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.