ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

0
1756

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Philippe Ray, η σύζυγό του καθώς και όλο το προσωπικό των δύο αυτών φορέων, υποδέχθηκαν περίπου 300 άτομα την Παρασκευή 14 Ιουλίου με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Η δεξίωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της διευθύντριάς του, κας Αγαθονίκης Τσιλιπάκου.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τους “The Professor’s Jazz Orchestra” του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, κ. Δημήτρη Κίτσο. Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε την έναρξη του Θερινού Μουσικού Φεστιβάλ του Ωδείου που λαμβάνει χώρα καθ ’όλη τη διάρκεια του Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία των δέκα γαλλικών πληρωμάτων, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη και όπου αναδείχτηκαν οι αποδόσεις τους και η επιτυχία δύο εξ αυτών, τίμησε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν μέλη της γαλλικής κοινότητας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, ευρωβουλευτές και βουλευτές, τακτικοί συνεργάτες του Γενικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου του πολιτικού, διοικητικού, ακαδημαϊκού, επιστημονικού και πολιτιστικού κόσμου καθώς και μέλη συλλόγων και ΜΚΟ από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΗ DEE DEE BRIDGEWATER ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 23/7
Επόμενο άρθροΤρεις συγκλονιστικές μαρτυρίες πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ ‘74
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.