«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

0
1477
colours
ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ, Χριστίνα Γυφτάκη, ηθοποιός
Οι φίλοι, συνάδελφοι και οι συνεργάτες του thinkfree μπλέκουν με ισοδύναμα, σύμφωνα συμβίωσης και μηχανές του χρόνου και υποδέχονται με «3 ευχές» το 2016!

gyftakiΤι θα ευχόσασταν να προβλέπει το… σύμφωνο συμβίωσής σας με το 2016; Οργανώνοντας τη συμβίωσή μας με το 2016 ορίζουμε ως χώρο κατοικίας μας το τώρα… Ο κάθε ένας μας έχει χρέος να γεμίζει τις στιγμές του άλλου με χρώματα, ανθρώπους, εικόνες, εμπειρίες και να προσφέρει ό, τι αρνήθηκε ή δεν πρόφτασε να φέρει το κάθε προηγούμενο έτος. Επιπλέον από κοινού αποφασίζουμε να υιοθετήσουμε την Ελπίδα, τον Ελευθέριο, τη Χαρά, τον Αγάπιο, την Κοινωνική και Καλλιτεχνική Συνείδηση και την Αμοιβόμενη Εργασία (δε θα μεταβούμε σε αλλαγή των επιθέτων των τελευταίων ως φόρο τιμής στους προγόνους τους). Τέλος ο καθένας έχει δικαίωμα να διατηρήσει το επώνυμό του και ό,τι κουβαλάει η τσέπη του (γυφτάκη! χεχε)

Αν είχατε τη δυνατότητα να ζητήσετε ένα «ισοδύναμο» για τη Θεσσαλονίκη του 2016, ποιο θα ήταν αυτό; Να γίνει η μήτρα ενός νέο-νεοθετικισμού. Που θα προβληματίζεται, θα αναλύει και θα εφαρμόζει  στις ανθρώπινες συμπεριφορές, στις αξίες, παραμερίζοντας το δηθενισμό και την αλλοτρίωση. Σίγουρα μπορούν να γεννηθούν πολλά σ’ αυτήν την πόλη, συμβαίνει ήδη, απλά εύχομαι να υπάρχει διάρκεια.

Επειδή κάθε πέρσι και καλύτερα, σε ποια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά θα ευχόσασταν να σας μεταφέρει η μηχανή του χρόνου; Πάντα πίστευα πως κάθε επόμενα και καλύτερα. Από την άλλη το να ζήσω δυο φορές το ίδιο, όσο αξέχαστα ευχάριστο κι αν ήταν ή θα γίνει, φαντάζει υπέρ-βολικό. Θα προτιμούσα λοιπόν η μηχανή του χρόνου να με μεταφέρει σε γιορτές κάποιων ανθρώπων που δεν τις ζήσαμε ή δε θα τις ζήσουμε μαζί! Θα είναι το μυστικό κοινό μας όνειρο.

Προηγούμενο άρθρο«ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ… ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ 2016»
Επόμενο άρθρο«ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ…»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.