ΓΥΝΑΙΚΑ…

0
1159
The Last Kiss WWII / The Last Kiss WWII / Το τελευταίο φιλί. Στρατιώτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποχαιρετούν με ένα τελευταίο φιλί τις αγαπημένες τους, λίγο πριν το πλοίο τους μπει στη μάχη.
The Last Kiss WWII
The Last Kiss WWII / Το τελευταίο φιλί. Στρατιώτες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποχαιρετούν με ένα τελευταίο φιλί τις αγαπημένες τους, λίγο πριν το πλοίο τους μπει στη μάχη.

Γυναίκα σήμερα, γυναίκα χθες, γυναίκα αύριο, της γέννας, του μόχθου, του αγώνα.

Γυναίκα που πάει μπροστά, που μένει σιωπηλή, γυναίκα που την κρατούν πίσω, γυναίκα του λόγου, της άποψης γυναίκα της σιωπής και καταπίεσης.

Γυναίκα μάνα, σύντροφος, φίλη, γυναίκα μοναχική και μόνη.

Γυναίκα της τρυφερότητας, της αγκαλιάς, γυναίκα με το δάκρυ να κυλά γυναίκα με το παιδί στα χέρια γυναίκα που ψάχνει, αναζητά το δρόμο για το αύριο.

Γυναίκα της τέχνης, του γραφείου, του εργοστασίου, της κουζίνας.

Γυναίκα γυναίκα γυναίκα με το άσπρο, το μαύρο, το κίτρινο στο πρόσωπο και τα χείλη ίδια, το βλέμμα άλλο τον πόνο κοινό και την αγάπη για το παιδί, την ζωή, το μέλλον.

Γυναίκα στο μισό του ουρανού που θες να μάθεις, να βρεις να προχωρήσεις, γυναίκα επίμονη, πεισματάρα, του κεφιού και της παρόρμησης.

Γυναίκα πρόσφυγα, γυναίκα της καθημερινότητας, γυναίκα του Βορρά, της Δύσης, της Ανατολής του Νότου, για σένα γυναίκα, για το αύριο που θα σε βρει και πάλι εδώ, αλλά μπροστά.

Ελ. Αρτζανί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.