Η αφαιρετική μέθοδος της Γεωργίας Πετούλη-Γλάρου (εκ. Πηγή)

0
1233Η Γεωργία Πετούλη Γλάρου το 2015 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bridge Γυναικών Ελλάδας. Μετά ασχολήθηκε με τη συγγραφή. Η «αφαιρετική μέθοδος» είναι το πρώτο της βιβλίο και σίγουρα έχει κερδίσει ένα «λεβέ»* Η αφαιρετική μέθοδος στο πρώτο επίπεδο μιλά για έρωτα …Όμως αυτό είναι απλώς η αρχή…

ΕΡ: Τι ακριβώς είναι η αφαιρετική μέθοδος; Ένας τρόπος μείωσης του πληθυσμού; Μια διαδικασία αφαίρεσης συναισθημάτων ; Ποιος είναι ο σκοπός της;
Η αφαιρετική μέθοδος είναι η μέθοδος μέσω της οποίας οι ισχυροί του κόσμου επεμβαίνουν στο ανθρώπινο είδος στοχεύοντας την ελεγχόμενη εξόντωση του. Είναι ένα πείραμα που εφαρμόζεται στον ανθρώπινο νου, στόχος είναι οι αισθήσεις και τα συναισθήματα. Με νέες τεχνικές προσπαθούν να παρέμβουν σε βασικές λειτουργίες του μυαλού αποκόπτοντας σημαντικές ιδιότητες, προκαλώντας έτσι τη μετάλλαξη της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αφαιρετική πράξη εμφανίζεται και στο τέλος του βιβλίου με τη μορφή μιας μαθηματικής-φιλοσοφικής πράξης.

ΕΡ: Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο σας αναφέρεστε σε μια κάστα που θέλει να ελέγξει τη ζωή μας και εργάζεται στο παρασκήνιο. Με αφορμή και την οδυνηρή εμπειρία της πανδημίας που διανύουμε πιστεύετε ότι υπάρχουν τέτοια σχέδια ή θεωρείτε ότι ανήκουν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας;
Δεν μπορώ ν΄ απαντήσω με σιγουριά, κάθε φορά που η λογική μου υπαγορεύεινα αποδεχτώ την επίσημη εκδοχή έρχεται το ένστικτο και με συμβουλεύει για το ακριβώς αντίθετο. Σίγουρα υπάρχουν γεγονότα που ποτέ δεν θα μάθουμε, και σίγουρα ένα μέρος της ιστορίας θα εξακολουθήσει να παράγεται πάνω σε κατασκευασμένες αιτίες και αφορμές. Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει πολλά μελανά σημεία, αν εξαιρέσουμε τις φυσικές καταστροφές όλες οι υπόλοιπες προέρχονται από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις μια αόρατη «εντολή άνωθεν», πόσο μάλλον να την αποτρέψεις. Οτιδήποτε κινείται από πάνω προς τα κάτω ακολουθεί τους νόμους της βαρύτητας, νομοτελειακά όσο μεγαλύτερη απόσταση διανύσει τόσομεγαλύτερη θα είναι ηισχύς πρόσκρουσης.
Προβληματισμοί και αναπάντητα ερωτηματικά στριφογυρίζουν, φταίειότιγεγονότα και εξηγήσεις δεν «κουμπώνουν» μεταξύ τους.
Ακόμα και τις φορές που θέλει να καταλαγιάσει το πνεύμα, έρχεται καλπάζοντας το αμείλικτο ερώτημα: «Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να εργάζεται για το μακρινό του μέλλον, όταν ζει ένα τόσο οδυνηρό παρόν; »

ΕΡ: Καταλαβαίνω από το τέλος , ότι θα υπάρχει συνέχεια. Ο Λεόν που αλλάζει σταδιακά χαρακτήρα , αλλάζει και αποστολή στο επόμενο βιβλίο σας;
Πράγματι, τον Λεόν στο πρώτο μου μυθιστόρημα την «Αφαιρετική Μέθοδο» τον παρακολουθούμε ν’ αλλάζει τη δομή του χαρακτήρα του και να μεταστρέφεται, αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτό συνέβη επειδή ερωτεύτηκε, και ο έρωταςόπως όλοι γνωρίζουμε, αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Όμως στο τέλος του βιβλίου, έχουν και πάλι αλλάξειόλα τα δεδομένα για εκείνον. Θα πρέπει να ανασυνταχθεί, να μαζέψει δυνάμεις αλλά κυρίως, θα πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ΄ αφήσει.
Δεν μπορώ να πω περισσότερα, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λεόν αυτή τη φορά θα κρατήσει μόνος του τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι οι ελληνικές του ρίζες θα τον φέρουν πιο κοντά στην πατρίδα μας.

ΕΡ:Για ποιον λόγο έχετε επιλέξει πόλεις , τοπία και χαρακτήρες που ζουν στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα;
Βασικά, δεν ήθελα να περιορίσω την ιστορία εντός των τειχών, το θέμα που καταπιάνομαι είναι παγκόσμιο, είχα την υποχρέωση να του δώσω μεγαλύτερη δυναμική και έκταση.
Εξ αρχής στο μυαλό μου υπήρχε η αίσθηση ότι το μυθιστόρημα έπρεπε να εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Μεγάλη Βρετανία είχε όλα τα χαρακτηριστικά που χρειαζόμουν, ας πούμε ότι διέθετε το κατάλληλο υπέδαφοςγια να χτίσω την ιστορία μου.Ανήκει στους ισχυρούς«παίχτες», είναι μπροστά στην τεχνολογία και την έρευνα,και στην ιστορία της έχει καταγράψει «πρόθυμες συνεργασίες».Σημαντικό ρόλο έπαιξετο κλίμα και το φυσικό περιβάλλον της χώρας καθώς μου πρόσφεραν απλόχερατις εικόνες που ήταν απαραίτητες για την πλοκή και την εξέλιξη της υπόθεσης. Το φθινόπωρο του 2018 ο αέρας και η βροχή με παρέσυραν στα ομιχλώδη τοπίατου Βορρά.

*Στο Μπρίτζ κάθε ζευγάρι παικτών προσπαθεί να κερδίσει (ή να πάρει) όσο το δυνατόν περισσότερες «λεβέ» οι οποίες αποτελούνται από τέσσερα φύλλα

https://www.pigi.gr/product/koinoniko-i-afairetiki-methodos/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.