Η αλληλεγγύη νίκησε τον φόβο

0
883


Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Η 8η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) η οποία έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, αποτελεί σημαντική αφορμή για ν΄αναλογιστούμε πως μπορεί ο καθένας μας να κάνει κάτι για τους πάσχοντες που έχουν ανάγκη. Ξέρουμε όλοι ότι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν στη χώρα μας υψηλές. Ξέρουμε ότι η προσφορά του συνιστά προσφορά ζωής.

Οι εθελοντές αιμοδότες είμαστε περήφανοι που μετέχουμε στην εθνική και κοινωνική αυτή προσπάθεια. Αισθανόμαστε καλύτερα κάθε φορά που αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να δώσουμε αίμα. Δεν χάνουμε κάτι, κερδίζουμε πολλά. Γι΄αυτό, ας μην έχει δεύτερη σκέψη κανένας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».
Το λιτό και ταυτόχρονα ουσιαστικό αυτό μήνυμα μετέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης με το χαιρετισμό του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν διαδικτυακά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας – ΚΕΠ, ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας και ο Σύλλογος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής».

Δραματικό το περσινό καλοκαίρι


«Κάθε καλοκαίρι έχουμε πρόβλημα , όμως με την πανδημία το θέμα της έλλειψης αίματος πήρε σχεδόν τραγικές διαστάσεις. Αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τις ανάγκες σε αίμα « δήλωναν άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα απαγορευτικά μέτρα και τον φόβο της πανδημίας εδώ και μερικούς μήνες εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι και εθελοντές αιμοδότες σε συνεργασία με νοσοκομεία της χώρας έχουν κάνει τιτάνιες προσπάθειες για τη συγκέντρωση αίματος για όλους όσοι έχουν ανάγκη. Και το ευχάριστο είναι, ότι η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, υπερίσχυσαν του φόβου της πανδημίαςΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.