Η ΧΑΝΘ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

0
252


«Συνδιοργανώνουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία την εθελοντική αιμοδοσία μαζί με 16 κοινωνικούς φορείς της πόλης. Οι οργανώσεις των πολιτών, το ίδιο το δίκτυο εθελοντών της ΧΑΝΘ , αποδεικνύουν σε τόσο κρίσιμες στιγμές ότι είμαστε όλοι μαζί. Έτσι πρέπει να λειτουργεί η Κοινωνία των Πολιτών. Με τη συμμετοχή που εκδηλώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται στις 21 και στις 28 Νοεμβρίου», λέει ο Πρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Σωσσίδης.
Η ιδέα για την εθελοντική αιμοδοσία στο κεντρικό κτίριο της ΧΑΝΘ, υλοποιείται τώρα με μεγαλύτερη επίταση από ποτέ, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε αίμα που έχουν τα νοσοκομεία της χώρας .
Η πανδημία προκαλεί φόβο στους εθελοντές που αποφεύγουν να πηγαίνουν στα κέντρα αιμοδοσίας. Με τη συνεργασία του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ , με την αμέριστη στήριξη οργανώσεων της πόλης μας, με τη συμμετοχή τριών δήμων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας Χορτιάτη, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , η εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ στις 21 και στις 28 Νοεμβρίου γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά. , μια έμπρακτη απόδειξη ότι από την αλληλεγγύη δεν παίρνουμε αποστάσεις.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΝΘ
Ίσως δεν είναι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, το εθελοντικό έργο της ΧΑΝΘ, και οι εκατοντάδες εθελοντές, πολλοί από αυτούς νέα παιδιά που συνδράμουν τις δράσεις της ΧΑΝΘ.
Πρόσφατα, στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΧΑΝΘ Γιάννης Σωσσίδης, «οι εθελοντές μας βοηθούσαν και με τα αυτοκίνητα της ΧΑΝΘ το Δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Είμαστε έτοιμοι να αναγγείλουμε και άλλες παρόμοιες δράσεις»
Είναι πολλά τα προγράμματα της ΧΑΝΘ που στηρίζουν παρόμοιες δράσεις:
Η τράπεζα τροφίμων σε συνεργασία με το ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών
Προγράμματα στήριξης γονέων από μονογονεϊκές οικογένειες,
Υποτροφίες σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, και σε παιδιά προσφύγων…
Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να στείλουμε μήνυμα στην Προσφορά και την Αλληλεγγύη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.