Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, το θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones, με θέμα «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography».

Το θερινό σχολείο, που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο ΙΙ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου, με τη σύμπραξη της ερευνητικής ομάδας «Ίκαρος», στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Multidrone – HORIZON 2020.

Kατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle και τον τοπικό σύλλογο αναρριχητών, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο κινηματογραφικής λήψης αναρριχητικής δραστηριότητας στην περιοχή των Μετεώρων.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου για τη διαδικασία προετοιμασίας των κινηματογραφικών λήψεων, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις νέες δυνατότητες που προκύπτουν για εναέριες κινηματογραφικές λήψεις, με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κινηματογράφηση στην πράξη, η οποία πραγματοποιήθηκε από έμπειρους χειριστές drones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.